Аварійні бригади продовжують ліквідовувати наслідки газового вибуху на Закарпатті (ВІДЕО)

Вже найближчими днями робота міжнародного газопроводу має бути відновлена.

 

У Закарпатській області частину пошкодженої труби газопроводу, на якому 1 січня стався вибух, відправили на експертизу для встановлення причини аварії. Про це повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Як йдеться в повідомленні, 1 січня о 15.30 залишковий газ у пошкодженій трубі продуктопроводу «Союз» повністю вигорів, після чого ремонтники змогли детально оглянути місце аварії.

За даними прес-служби, пошкоджену ділянку труби вирізали й відправили на лабораторний аналіз, який і встановить остаточну причину аварії.

За попередніми даними, розгерметизація сталася через те, що на трубі, яка пролягає у землі на глибині близько 1,5 метра, розійшовся поперечний шов.

«Імовірна причина – просідання ґрунту або зношення труби, яка була прокладена наприкінці 70-х років минулого століття: газопровід «Союз» будувався з 1975 по 1979 рік», - зауважили у прес-службі ОДА.

В облдержадміністрації також додали, що на місці надзвичайної події продовжують працювати аварійні бригади, найближчими днями робота газопроводу має бути відновлена.

Як ми вже повідомляли, 1 січня внаслідок розгерметизації газопроводу «Союз» на території Хустського району Закарпаття стався вибух газу з подальшою пожежею й підняттям вогняного стовпу на 50 метрів у висоту. Внаслідок аварії ніхто з людей не постраждав, масштабних руйнувань немає, шкоди навколишньому середовищу не завдано. Відключення населених пунктів Закарпаття не було, транзит газу з Росії в країни Євросоюзу не порушувався.

У суботу в поліції заявили, що причиною вчорашньої пожежі на газопроводі стала розгерметизація труби на глибині 1-1,5 метра через просідання ґрунту. При цьому у поліції наголосили, що труба, в якій зайнявся газ у лісі біля с.Городилово Хустського району, є резервною. Поставки газу по ній до Словаччини не здійснювалась.

 

03 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів