Супертунель у Карпатах запустять через 2 роки (ФОТО, ВІДЕО)

Цей тунель довжиною понад 1,7 км проходить крізь гору на висоті 781-807 метрів над рівнем моря, а шар породи над тунелем сягає 182 метрів.

 

Перший і найскладніший етап будівництва нового Бескидського тунелю, що сполучить Львівську область та Закарпаття, завершили.

Цей тунель довжиною понад 1,7 км проходить крізь гору на висоті 781-807 метрів над рівнем моря, а шар породи над тунелем сягає 182 м, інформує Міністерство інфраструктури України.

Наразі закінчили прорубування у верхній частині тунелю. Далі мають провести роботи з поглиблення тунелю, прокладання двох шляхів, а також підвести мережі зв'язку та електрифікації.

Урочистості відбулися за участю міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, керівництва Львівської ОДА та "Львівської залізниці". Фото ZAXID.NET

Новий Бескидський тунель має стратегічне значення, адже дозволить рухатись поїздам двома коліями, а не однією, як старим тунелем. Потяги рухатимуться ним зі швидкістю 60-70 км/год. Буде він і безпечнішим, адже попередній в аварійному стані, оскільки його збудували близько 130 років тому і кілька разів руйнували під час ІІ світової.

Новий тунель обладнають сучасними приладами робочого й аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

Вартість робіт сягає 103 млн євро та фінансується за кошти ЄБРР, а також кошти Львівської залізниці – 600 млн грн.

Раніше планували відкрити тунель у 2017-му, проте в нинішньому повідомленні Мінінфраструктури зазначено, що сподіваються відкрити тунель через два роки, тобто у 2018-му.

 

21 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів