Дітлахи спільно з керівниками Закарпаття надіслали «голубів миру» до сусідніх країн (ФОТО)

Проект «Діти за мир у всьому світі» дасть можливість оздоровитися за кордоном. 

 

Заступник  голови ОДА Олександр Петік та голова обласної ради Михайло Рівіс, а також три десятки дітей з Ужгорода, Тернополя, Івано-Франківська та Львова долучилися до міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі». Вони спільно виготовили паперових голубів з побажаннями  миру в Україні та Європі для чеських, словацьких та австрійських дітей. Відтак розмістили їх на величезних банерах у формі мап цих держав.

Згодом у столицях цих держав у присутності державних посадовців, політиків та представників діаспори українські діти презентують карту чехам, словакам та австрійцям.

         Вітаючи присутніх у фойє Закарпатської ОДА, Олександр Петік наголосив, мир – це не лише відсутність війни.   

--Війна – це трагедія та катастрофа. Однак, побачивши війну на власні очі, я зрозумів, що мир – це не відсутність війни. Мир – це щоденна робота нашої душі та розуму, бо війна починається з недовіри та суперечок. За мир треба не тільки боротися, його треба творити. Дуже добре, що цю ініціативу нині проявляє ваше покоління, - сказав О. Петік.

Михайло Рівіс, звертаючись до дітей, висловив переконання, що цей проект допоможе об’єднатися всім, хто прагне миру в Україні та в цілому світі. «Ви несете послання миру іншим державам та народам. Адже наша країна зараз перебуває у важкому стані, страждає від агресії. І саме через вас ми надсилаємо повідомлення, що Україна та Закарпаття зокрема прагнуть мирного неба», - наголосив він.

За словами ініціатора проекту, Почесного консула Угорщини в м. Івано-Франківську Василя Вишиванюка, діти – це наше майбутнє, ї їх бажання жити в мирі є основним нашим завданням сьогодні. Тому і виникла ідея проекту «Діти за мир у всьому світі», який дасть можливість дітям вивчити європейські цінності і зрозуміти в реальності задля чого їх батьки відстоюють незалежність та цілісність України. Окрім цього, проект передбачає можливість оздоровитися та відпочити дітям у країнах Європи, де він реалізовуватиметься.

Презентація проекту відбудеться у 35 країнах світу, серед яких є всі 28 країн Європейського Союзу. В Угорщині, Болгарії та Румунії проект вже був успішно реалізований. На черзі Чехія та Словаччина, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА 

 

03 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів