Бюлетені в Мукачеві викрадав заступник губернатора?

Наразі, у ході розслідування цього злочину перевіряється причетність до нього інших службових осіб.

 

Генпрокуратура України 26 квітня цього року порушила кримінальну справу стосовно колишнього заступника голови Закарпатської області Віктора Дядченка.
Наразі, у ході розслідування цього злочину перевіря?ться причетність до нього інших службових осіб.

У той же день його було затримано, а 27 квітня Мукачівський міжрайонний суд виніс постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, повідомля? прес-служба генпрокуратури.

Як встановлено, 18-19 квітня минулого року під час виборів міського голови Мукачева Дядченко, будучи службовою особою та діючи в складі організованої групи, вносив завідомо неправдиві відомості до протоколів дільничних виборчих комісій.

Окрім того, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом погроз примушував керівників виборчих комісій вносити зміни до вже оформлених протоколів про результати голосування.

Надалі члени організованої групи, до якої входив і Дядченко, з метою приховування факту фальсифікації виборів викрали з приміщення Мукачівського міськвиконкому протоколи та виборчі бюлетені, що ? особливо важливими документами, які згодом були знищені.

Раніше повідомлялося про затримання та арешт іншого члена ці?ї організованої групи ? колишнього начальника Мукачівського міськвідділу УМВС України в Закарпатській області Валерія Дернового, якому інкримінуються аналогічні обвинувачення.



Під час виборів мукачівського мера навесні 2004 року зникли бюлетені виборів та протоколи виборчкому. Саме на їх основі виборчком, який очолював член СДПУ(о), заявив про перемогу кандидата від СДПУ(о) Ернеста Нусера.

"Українська правда"


 

28 квітня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів