Батьків за неналежне виконання своїх обов’язків притягуватимуть до кримінальної відповідальності

Таким є один із результатів чергового поліцейського рейду у місті над Ужем.

 

Поліцейські Ужгородського відділу поліції та обласного управління превентивної діяльності провели черговий рейд по виявленню неповнолітніх осіб, які займаються жебракуванням. В результаті зафіксовано два таких факти.

В першому випадку 41-річна жінка з двома своїми малолітніми донечками (старшій дівчинці 9 років, а молодшій – 7) просила милостині на площі Кирила та Мефодія. Матір двох дівчаток не змогла пояснити свого вчинку, тільки виправдовувалась, що іншого виходу для заробітку грошей не змогла знайти. Жінку правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення передбаченого ч.1 ст.184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). До слова, якщо жінка не змінить своє ставлення щодо виховання власних донечок, і ще хоча б двічі дозволить собі використовувати дітей для жебракування, то працівники поліції вже не обмежаться протоколом, а притягнуть матір до кримінальної відповідальності.

В другому випадку правоохоронці побачили, як маленький хлопчик випрошує гроші в перехожих на місцевому вокзалі. Оскільки за малолітніх дітей персональну відповідальність несуть батьки, працівники поліції розшукали матір 9-річного хлопчини та провели з нею профілактичну бесіду. Поки що поліцейські обмежились усним попередженням, проте дану сім’ю взяли на особистий контроль.

Обов’язком батьків є належне виховання та утримання своїх дітей, тому працівники поліції і надалі проводитимуть подібні заходи, повідомили в Ужгородському відділі поліції.

 

05 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів