У міській раді засідає виконком...

Є і такий орган!

 

Формуючи його контингент, у мерії під керівництвом Золтана Бабяка зуміли врахувати національний склад (у ньому, крім угорців та українців, навіть є один вірмен), думку всіх соціальних прошарків, партійно-політичних сил і побажання бізнесової еліти

Як відомо, серйозні та важливі рішення, ухвали, документи, які сприяють подальшому розвитку соціально-економічного життя нашого міста, затверджують не тільки депутати на сесіях міськради, але й члени міського виконавчого комітету. Склад виконавчого комітету затверджено рішенням сесії міськради у кількості 26 чоловік від 24 листопада 2014 р. До речі, попередній склад міськвиконкому був дещо «усічений», а перед тим і взагалі «виконкомівців» засідало ще менше. Та не в цьому, зрештою, суть. Отже, хто ж увійшов до цього виконавчого органу міської ради по завершенні минулорічних виборів у місцеві органи влади?

Насамперед скажемо, що серед членів міськвиконкому є новачки і вже «стріляні» у громадському житті персони. У тому числі сім жінок, а також міськрадівські управлінці та службовці, знані бізнесмени, підприємці, юристи, правоохоронці, громадські діячі, лікарі тощо. Якщо «йти» за алфавітом, то перші у цьому списку міський голова Золтан Бабяк, керуюча справами міськвиконкому Вероніка Бендик, секретар міськради Людмила Токар, які входять ще й до керівного ядра міської влади. Слід сказати, що «у виконкомі» всі вони відповідно до закону «Про місцеве самоврядування» та регламенту, до того ж у ньому дотепер усі вже були.

Рішення обговорюють та за них голосують також інші відомі містяни, зокрема, радник міського голови на громадських засадах Степан Медвідь (екс-депутат облради), директор ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Оксана Матолич, міський архітектор Каталіна Борбель (донедавна вона очолювала аналогічну структуру в районному «білому домі»), головна фінансистка міськради Ольга Андришин, директор фірми «БерегВертікал» Дюло Орос і наймолодший із підприємців Зеленяків – Іштван. Берегівчани, гадаю, пам‘ятають, що його мати та покійний, на жаль, батько, були депутатами міської ради. Юрист Максим Гарапко, самодіяльний аматор і бард-співак Микола Повод, лікарі Гейза Гаал, Юрій Майороші – це всі знайомі обличчя.

Вдруге у міськвиконкомі «засідає» один із найактивніших його членів у минулому складі військовий підполковник-пенсіонер Василь Змаженко. До пари йому – Лері Яжян, шеф автопідприємства. З-серед дебютантів – представник "Солідарності" Віктор Бучинський, підприємці Володимир Товтин (від партії «Відродження»), Дьєрдь Борно, Лайош Пийтер, Володимир Маргітич, який донедавна був депутатом міськради від «Фронту змін». А ось Іван Войтович також уже «ветеран» у міськвиконкомі, він є директором відомого у регіоні підприємства «Кун і Войтович». Громадський діяч і футбольний опікун. Сподіваємося, що голову дияконічної служби ЗРЦ Бейлу Нодя також усі знають – як заочно, так і в обличчя.

А як же міськвиконком без начальника Берегівської поліції? Тут теж усе враховано, і порядний полковник Василь Рябінчак у цьому складі. Поряд із ним – президент ЗУПІ, депутат обласної ради від КМКС Ільдіко Орос, гімназійний педагог Марта Фабіан і колишній очільник м/о ВО «Батьківщина», депутат міськради позаминулого скликання, бізнесмен Володимир Бортнічук.         

Дуже славних і відомих людей об‘єднав Берегівський міськвиконком.

Обмежень за віковим цензом у цьому виборчому органі немає, тож найповажнішим за віком є ортопед-травматолог Ю. Майороші, 1946 р. н. А наймолодші – 35-річний М. Гарапко і його ровесник І. Зеленяк. Недарма кажуть, що досвід дарує молодецтву життєву школу, навички, практику тощо. Переконаний: спільну мову неодмінно знайдуть. А педагоги М. Фабіан, О. Матолич та інші, хто тут уперше «засідає» і відповідні ухвали приймає, обов‘язково та й не один раз прислухаються до «авторитетів» С. Медвідя, Л. Яжяна, Л. Токар, В. Змаженка.

Хоча слід сказати, що нерідко виникають питання, які викликають бурхливу дискусію, тож раз-у-раз прийняття рішень переносять на інший час. І біди в цьому немає, якраз навпаки – тільки плюси. Бо виконкомівці стають вимогливішими та краще до майбутнього обговорення й голосування підготуються і вже «сирий» пункт у рішенні стане досконалішим. А виграш обопільний: і заявнику від цього користь, і члени виконкому руки піднімають не механічно, а вдумливо та розбірливо.

Ось так і засідає міськвиконком. Планово та систематично. А якщо точніше, то щомісяця. Сходяться як мінімум 20 чоловік, а бува, що з‘являється й більше. Та життя є життя, якщо в когось виникають проблеми, то неодмінно попереджають, телефонують, шлють есемески. Явних прогульників немає.

– А за потреби його члени зберуться й частіше, – каже керуюча справами В.М.Бендик. – Але у цьому немає ніякої проблеми, бо «гарячі» питання рідко постають.  

Михайло ПАПІШ, м.Берегово

 

09 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів