Щоб зима не стала «хронічною»!

Будьте уважніші до свого здоров’я!

 

Взимку не тільки віруси та інфекції виходять iз «підпілля», а й відчутно загострюються серйозні хронічні захворювання: недуги ендокринної, серцево-судинної та кісткової системи. Тож лікарі радять бути обачними тим, хто має подібні проблеми зі здоров’ям. Гострі рецидиви хвороб за холодної пори року не тільки важко лікувати — вони можуть обернутися серйозними ускладненнями.

Кількість серцевих нападів та інсультів узимку відчутно зростає. Причина, за словами фахівців, — різкі коливання тиску. Тож медики наполягають: хворі з гіпертонією, стенокардією та іншими недугами серцево-судинної системи мають щодня контролювати свій артеріальний тиск, стежити за харчуванням (обмежити або взагалі уникати вуглеводів і жирної їжі).

Хворі на цукровий діабет мають пам’ятати, що взимку стають більш вразливими до грибкових інфекцій. За холодних температур шкіра зазнає найбільших перепадів температур, відтак з’являються сприятливі умови для атопічного дерматиту. Лікарі зауважують, що важливо боротися не тільки з сухістю шкіри, а й повітря в приміщенні робити придатнішим для життя. Частіше робіть вологе прибирання, зволожуйте кімнати.

Зима — «сприятливий» час для алергійних захворювань. Приміщення, що рідко провітрюються, і пересушене повітря — джерело алергенів, які здатні спровокувати напад бронхіальної астми, послаблюючи імунну систему. Тому в морозну погоду «провітрюйте» постільну білизну, витрушуйте килими, які збирають алергени. Бажано, аби температура в помешканні не перевищувала 22°С. Якщо маєте домашніх тварин, регулярно протирайте вологою тканиною їхню шерсть.

Узимку частіше турбують хворі суглоби. Висока вологість повітря підсилює больові відчуття при артритах і остеоартритах. Крім того, взимку зростає небезпека травм під час падінь, більшає навантаження на кістково-м’язову систему.

Тож будьте уважніші до свого здоров’я. Не дозволяйте хворобам виходити з берегів.

 

09 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів