Яке одне право треба залишити нардепам

Парламентарям треба залишити тільки право вільно висловлюватись у Раді, але в інших питаннях вони мають бути підсудними на загальному рівні.

 

Про це президент Петро Порошенкосказав на зустрічі з працівниками Національного антикорупційного бюро.

"Я не став чекати, поки депутати проявлять конституційну ініціативу, і вніс проекти змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності. Верховна Рада чесно проголосувала за направлення його до Конституційного суду, а потім вони стали дуже зайняті, і в них немає часу. У них руки не дійшли, щоб розглянути цей законопроект. Вони думали, що якщо його не було розглянуто на цій сесії, то він вже зникає. Я дуже щасливий тому, що Верховна Рада прийняла зміни до регламенту. Це скликання народних депутатів має розглянути зміни до Конституції по суті в першому та другому читанні. Депутатам не потрібна абсолютна депутатська недоторканість, але вони мають бути захищені від переслідування за свою політичну позицію, за свої виступи в парламенті", - сказав Порошенко.

Він каже, що під час виборів усі політики говорять про скасування недоторканості, але потім забувають.

"Коли були вибори до парламенту, усі політсили і всі кандидати-мажоритарники на кожній зустрічі виборцям обіцяли: тільки буду обраний до парламенту, одразу внесу проект змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканості. Як тільки вони потрапляють до парламенту, це гаряче бажання зникає. Куди воно зникає, складно відповісти", - додав він.

 

09 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів