«Центр необхідно оновлювати, але комплексно, щоб передбачити все і не розкопувати через якийсь час» - Богдан Андріїв

Сьогодні на нараді представників різних інженерно-комунікаційних служб у міській раді Ужгорода розглянули комплексний проект масштабної реконструкції історичного центру міста.

 

Йшлося про те, що перед оновленням мощення в пішохідній частині – на площах Фенцика (біля філармонії), Театральній, вулицях Корзо, Волошина потрібно провести заміну всіх застарілих мереж, комунікацій, вводів до будинків: водопостачання, каналізації, кабелів зв'язку, електропостачання.

Такої масштабної реконструкції центр Ужгорода ще не знав. Робота особливо складна, оскільки в теплу пору року, коли можна проводити роботи, в Ужгороді багато туристів, отож потрібно все робити невеликими етапами, можливо, з кількох напрямків, швидко і злагоджено між різними службами.

Поки що узгодили загальну концепцію реконструкції, технічні особливості, надалі проектанти розроблятимуть докладну документацію, повідомляється на офіційній сторінці Ужгородської міськради у Фейсбуці.

Міський голова Богдан Андріїв підкреслив: "Це потрібно зробити, центр необхідно оновлювати, але комплексно, щоб передбачити все і не розкопувати через якийсь час, бо десь старі труби чи пошкоджені кабелі. Деякі труби в цій частині міста ще з початку минулого століття. Пам'ятаємо, що сусідні з Ужгородом європейські міста – Ніредьгаза, Кошице пережили подібне, на тривалий час центр у них був розкопаний, у риштуваннях, але ми мусимо зробити все так, щоб і для мешканців, і для гостей було якнайменше незручностей".

 

09 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів