На полонині Драгобрат заблукав 38-річний мешканець Запоріжжя

Учора, 10 лютого, о 18:00 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття повідомили, що в районі полонини Драгобрат Рахівського району, катаючись на лижах, втратив орієнтир та заблукав турист. 

 

Про це Службу порятунку «101» повідомив інструктор турбази на якій відпочивав турист. Зі слів останнього, в телефонному режимі, стало відомо, що чоловік через сильний туман та вітер, а також темну пору не може самостійно знайти дорогу до турбази.

На пошуки відразу вирушили професіонали гірських пошуково-рятувальних відділень смт Ясіня та м. Рахів. Роботу рятувальникам полегшувало те, що потерпілий був постійно з ними на зв’язку й зумів назвати правильні орієнтири його можливого місцезнаходження.

О 18:30 туриста було знайдено й доправлено до турбази в урочищі Драгобрат, де він оселився. Медичної допомоги він не потребував.

З огляду на те, що в Карпатах зараз в розпалі гірськолижний сезон, Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз нагадує туристам, що перед тим, як відправлятися в гори, слід обов’язково зареєструватися у рятувальників, щоб у подальшому уникнути неприємних несподіванок, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області. 

 

11 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів