Закарпатського правосекторівця вигнали з лав за сепаратизм!

«Правий сектор» офіційно заявив, що 32-річний комбат 1-го Закарпатського окремого батальйону Добровольчого українського корпусу (ДУК) Роман Стойка (позивний «Чесний») віднині не має жодного відношення до будь-якої діяльності цього руху.

 

«Закликами не підпорядковуватись керівникам руху та внутрішнім сепаратизмом він сам себе вивів за межі «ПС», – йдеться у заяві організації.

«Офіційно заявляємо, що Стойка не має відношення до НВР (національно-визвольного руху) «Правий сектор», – конкретизували у проводі ПС.

Як наголошується у повідомленні, після виходу Дмитра Яроша та його прибічників з «Правого сектора», у час змін в структурі руху «Чесний» зайнявся «активним розвалюванням та ослабленням» «Правого сектора»: «Закулісні інтриги, обливання брудом активістів та командирів, підрив авторитету Проводу – ось “революційна” робота “Чесного”.

За гнівними і красивими постами у Facebook ховається відверта робота провокатора, яка ведеться виключно в інтересах силових структур, що працюють на знищення ПС.

Для довідки: у минулому Стойка – оперативний співробіник міліції. Також він має родичів і зв’язки в СБУ», – стверджують в організації і закликають не «піддаватися на провокації «Чесного».

Як повідомлялося, 17 серпня за стрілянину під час зустрічі з народним депутатом Михайлом Ланьом і подальший бій та переховування від співробітників МВС громадянина Стойку Романа Васильовича міліція оголосила у всеукраїнський розшук. Низка ЗМІ дотримується версії, що 11 липня закарпатський «Правий сектор» став заручником перерозподілу потоків контрабанди цигарок між Ланьо та колишнім керівником області Віктором Балогою. У самому ж «Правому секторі» силовий конфлікт з Ланьо та подальші події називають «міліцейською спецоперацією», здійсненою в інтересах ще однієї впливової людини в області – голови проросійського громадського руху «Украинский выбор» Віктора Медведчука, зазначає NEWSru.ua.

Стойка має вищу юридичну освіту, працював раніше кадровим співробітником суду, ужгородського карного розшуку та Закарпатського обласного управління СБУ. У цьому ж управлінні його батько, Василь Йосипович Стойка, в минулому очолював відділ внутрішньої безпеки.

23 серпня Стойка «знайшовся» у зоні АТО, де він начебто воює з російсько-терористичними військами у складі контрдиверсійного підрозділу «Сонечко».

 

13 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів