Москаль і Рівіс безпосередньо причетні до розбудови спального корпусу дитячого санаторію (ФОТО)

На саме свято Стрітення, яке щороку відзначається 15 лютого, в санаторії «Малятко», що неподалік від Ужгорода, урочисто відкрили сучасний спальний корпус для хворих діток. Тепер заклад відповідає європейським умовам перебування та оздоровлення дітей.

 

На запрошення колективу оздоровниці розділити приємну подію радо відгукнулися керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, які безпосередньо причетні до розбудови спального корпусу. Як зазначив Геннадій Геннадійович, він особисто щодня цікавився, як освоюються кошти на реконструкцію, на якому етапі проводяться ремонтні роботи і т.п.

- Приємно бачити наші спільні результати та радість в дитячих очах. Адже зараз хворі дітки зможуть отримувати не лише санаторне лікування та реабілітацію, а й  проживати тут у комфортних умовах. Ми й надалі будемо допомагати дитячому закладу покращувати умови лікування та відпочинку дітей, - запевнив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Очільник Закарпатської облради зазначив, що для капітального ремонту спального корпусу виділено з Державного фонду регіонального розвитку понад 1,2 млн грн та з обласної скарбниці -  124 тис грн.

- Надзвичайно радісно бути присутнім на таких заходах, коли результат спільних зусиль, в даному випадку - влади та керівництва дитячої оздоровниці, зосереджено на розбудові сучасної інфраструктури, покращенні умов проживання та наданні дітям якісних послуг лікувального, оздоровчого, профілактичного та реабілітаційного характеру, - підкреслив Михайло Рівіс. – Як депутати обласної ради, ми з Геннадієм Геннадійовичом докладемо всі зусилля, аби в оздоровниці були вирішені першочергові потреби. Зокрема, введення в експлуатацію сучасної котельні, придбання посудомийної машини (розраховану на 100 осіб) та реконструкція діагностичного корпусу.

Після всіх промов та теплих побажань дітки продемонстрували поважним гостям гарно підготовлену концертну програму, присвячену найбільшому церковному празнику – Господнього Стрітення, а насамкінець кожному вручили власноруч приготовані символічні подарунки – весняних пташок у гніздечках.

Керівник обласного спеціалізованого дитячого пульмонологічного санаторію «Малятко» Галина Мороз сподівається, що незабаром заклад максимально охопить дітей санаторним лікуванням. Адже Закарпаття багате на санаторну систему, але бідне на санаторно-курортні послуги дитячому населенню, яке є майбутнім нації і найважливішим ресурсом будь-якого суспільства.

Вона також наочно продемонструвала гостям, як одним із методів у боротьбі з бронхолегеневими недугами в санаторії «Малятко» активно запровадили іпотерапію.

Довідково: Нині санаторій «Малятко» здійснює обстеження, лікування та реабілітацію дітей віком від 1,5 до 6 років із неспецифічною бронхо-легеневою патологією. Крім того, санаторій приймає на оздоровлення школярів у літній період, а вже 7 років поспіль - цілорічно дітей молодшого шкільного віку без відриву від навчальної програми. Одночасно закарпатська здравниця може прийняти 80 дітей.

 Позитивних результатів дитячий санаторно-курортний заклад «Малятко» має завдяки поліпшенню лікувально-діагностичної бази, впровадженню нових методик лікування та обстеження організму, а також роботі колективу досвідчених лікарів (педіатрів, фізіотерапевта, реабілітолога, стоматолога, дієтолога) та вихователів. Тут працюють кабінети фізіотерапії, функціональної діагностики, масажу, отоларингологічний, стоматологічний кабінет, а також інгаляторій. Санаторій має у своєму розпорядженні власну клінічну лабораторію.

Прес-служба Закарпатської облради

 

15 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів