Поліцейські повели дітей до екоцентру

Закарпатські правоохоронці влаштували для ужгородських школярів екскурсію до  Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

 

Підполковник поліції Андрій Курта  переконаний, що повагу до закону потрібно виховувати змалку. Тож закарпатська поліція проводить активну роботу з правової освіти дітей, з дітьми працюють і в навчальних закладах і долучаються до організації їх дозвілля поза стінами школи.

Після екскурсії правоохоронці поспілкувалися з дітьми  про правила поведінки в школі й на вулиці, а також про відповідальність за вчинення правопорушень.

Учні мали змогу побути й у ролі криміналістів.

Кожному гучному затриманню та викриттю зловмисника передує клопітка праця спеціалістів науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Хоча їхня робота, за звичай, залишається невідомою широкому загалу, від того наскільки ретельно вони зберуть і проаналізують докази часто-густо залежить увесь хід справи, повідомляє відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області. 

Деякими секретами своєї спеціальності, закарпатські експерти Марія Клочуряк та Ростислав Пензяник поділилися із школярами. Зокрема, науковці у погонах навчили хлопчиків і дівчаток знімати відбитки пальців, розповіли, як зібрати та зберегти запах з місця злочину, як розшукати вибухівку.

«Сподіваюся, що ми змогли зацікавити маленьких громадян  своєю справою, - каже експерт-криміналіст Ростислав Клочуряк – Можливо, навіть хтось із дітей в майбутньому захоче освоїти фах спеціаліста науково-дослідного експертно-криміналістичного центру».

«Мені найбільше сподобалося працювати з відбитками пальців», - ділиться своїми враженнями один із найактивніших учнів Олександр.

Четвертокласниця Ірина розповіла, що  центр став для неї справжньою знахідкою: «Мені дуже сподобалася сьогоднішня екскурсія до центру, до речі я вперше сюди завітала, за що  й вдячна правоохоронцям. Майже всі мої шкільні друзі відвідують його. Тут дуже цікаво, одразу поринаєш у світ тварин, яких можна взяти до рук».

Повертаючись додому, діти не стримували своїх емоцій, ділились враженнями від усього побаченого. Хлопчики здебільшого обговорювали про роботу поліцейських, відбитки пальців. А дівчаткам припали до душі  побачені звірі.

Екскурсія до екоцентру  залишила у всіх приємні враження, адже була цікавою, змістовною та багатою на позитивні емоції.

 

16 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів