Москаль - прокурорам: Ніяк не можемо викорінити підпали автівок у краї. Це якась помста «по-закарпатськи»

Керівники Закарпаття закликали правоохоронців  ефективніше забезпечувати правопорядок та законність. 

 

У вівторок, 16 лютого, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова Закарпатської облради Михайло Рівіс взяли участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів краю, яка відбулася в обласній прокуратурі.

На початку прокурор Закарпатської області Володимир Янко коротко поінформував присутніх про стан протидії злочинності та розкриття кримінальних правопорушень в умовах реформування правоохоронної системи.

 У своєму виступі Геннадій Москаль окреслив виклики, які нині стоять перед владою та правоохоронною системою. Вивчивши уважно моніторинг правопорушень по Україні, він звернув увагу на те, що торік півмільйонна співвітчизників потерпіли від злочинів. За його словами, на Закарпатті ситуація не найкраща.

- Ніяк не можемо викорінити підпали автівок у краї, - зауважив Геннадій Геннадійович і при цьому жартома додав: - Це якась помста «по-закарпатськи».

Далі підкреслив, що всім разом потрібно забезпечити високий рівень безпеки, аби громадяни почували себе спокійно, а інвестори працювали у стабільній обстановці.

Що стосується реалізації питання децентралізації, то керівник краю вважає, що на сьогодні вона заключається, як-то кажуть «на тобі, Боже, що мені не гоже».

Також він не обійшов складну ситуацію із ПТУ, яка, на його думку, знаходиться між небом і землею.

- Президент досі не підписав відповідний Закон. Отже, вчителі – без зарплат, учні – без стипендій. А в ПТУ йдуть діти не із забезпечених, а неблагополучних сімей, які якраз і розраховують на безкоштовні харчування, проживання та освіту, - підкреслив Г.Москаль.

Звертаючись до присутніх прокурорів, керівників правоохоронних та контролюючих органів, очільник краю підкреслив: «Від вас залежить стабільна ситуація в області, від ваших чітких і принципових дій. Ви ж бачите, що тут достатньо підпалити сірник, як вогонь відразу ж перекинеться на всю Україну. Прикладом цього є блокування транзиту російських фур, яке розпочалося із Закарпаття і пішло по всій Україні. Кабмін хоч і відреагував, тимчасово припинивши транзитні перевезення вантажів з Росії територією України, однак ситуація повністю не вирішена».

Далі Геннадій Москаль був гранично відвертим, наголошуючи: «Люди «наелектризовані» від нестачі грошей, безробіття, злиднів. Суспільство явно роздратоване, тож маємо діяти адекватно й виважено. Нас запевняли, що зі створенням поліції, ДТП поменшає. Але, як показує статистика по Україні, все навпаки – їх побільшало».

На завершення йшлося про реформи в країні. «Колись Леонід Кучма написав книгу «Україна – не Росія», то зараз треба знайти автора, який би написав «Україна – не Грузія». Адже реформи, які нав’язується Києвом, і які свого часу запровадила Грузія, не дають відчутних результатів, особливо в правоохоронній системі», - резюмував Г.Москаль.

У своєму виступі очільник облради Михайло Рівіс був лаконічним: «Ми свідомі того, що спокій на Закарпатті у значній мірі залежить від ефективної роботи правоохоронних і контролюючих органів. Тому прошу від імені всього депутатського корпусу та від себе особисто – забезпечувати правопорядок, законність у краї, тоді криміногенна ситуація піде на спад, спокійніше працюватиме бізнес, зросте довіра людей.

Насамкінець він побажав плідної праці та успішних результатів у протидії злочинності та розкриття кримінальних правопорушень, повідомляє прес-служба Закарпатської облради.

 

 

16 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів