Україна дозволить проїзд російським вантажівкам, які повертаються додому з ЄС

Також Міністерство інфраструктури України домовилось про повернення заблокованих в Росії українських вантажівок. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті міністерства. повідомляє видання Gazeta.ua.

 

У документі зазначається, що на території Росії було заблоковано 600 українських водіїв, у яких закінчуються харчі та паливо на обігрів автомобіля.

"Режим "їду додому" запроваджується з 16.02.2016 до 25.02.2016 включно. Тобто, більше 600 українських автомобілів, що вже заблоковані на території РФ або прямують до України з країн Азії, зможуть в цей період безперешкодно дістатись України. Аналогічно близько 600 російських автомобілів зможуть повернутись до Росії з країн Євросоюзу. Українська сторона забезпечить супровід колон російських авто до кордону з Російською Федерацією або Республікою Білорусь", - зазначається в документі.

Міністерство закликало громадських активістів у найближчі 10 днів не заважати пересуванню вантажних російських автомобілів додому.

За останній тиждень понад 350 українських вантажівок були зупинені на території РФ, та більше 300 автомобілів очікували в країнах Азії повернення в Україну транзитом через Росію. Аналогічно на території України активістами було зупинено близько 60 фур, та більше 500 авто накопичились на нашому західному кордоні з ЄС, очікуючи на повернення до Росії транзитом територією України.

 

16 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів