На Минайській,29 в Ужгороді мешканці приходитимуть додому швидше і менш втомлені

Два новенькі ліфти уже найближчими днями запрацюють у багатоповерхівці на Минайській, 29. Перевірити стан техніки перед введенням в експлуатацію сьогодні приїхали директор турецької фірми-виробника та менеджер з продажу, а також директор західної ліфтової компанії, яка є офіційним представником цього заводу в Україні.

 

Мешканці будинку більше 6 років чекали на цю подію. В одному під'їзді 49 квартир, проживає багато людей похилого віку, є і сім'ї з дітками, тож проблема була надзвичайно гострою. За словами мешканки будинку та голови ініціативної групи Елеонори Лукечі, найважчим стало переконати сусідів у необхідності долучитися до співфінансування, адже лише таким чином можна було вирішити багаторічну проблему. Хоча левова частка коштів, а саме 95% вартості, була виділена з міського бюджету. Зате тепер, сподівається пані Елеонора, мешканці будинку бережно ставитимуться до майна. А щоб не забували про це, ініціативна група розробила спеціальну пам'ятку з інформацією, як користуватися ліфтом, та проханням не нищити його, щоб він прослужив 25 років. Саме такий термін експлуатації підіймача.

Негаразди у ліфтовому господарстві є не тільки в Ужгороді, це загальнодержавна проблема, зазначив міський голова Богдан Андріїв, який разом із заступником Олександром Габором оглянув техніку, яка вже за кілька днів служитиме мешканцям. Вирішити проблему самостійно місто не в змозі, адже у більшості із наявних у комунальній власності ліфтів вже вийшов термін експлуатації. Тому треба проводити експертно-технічне обстеження підіймачів, у разі необхідності - ремонтувати або замінювати. Наразі це - непосильний тягар для міського бюджету. Однак міська влада все ж шукатиме можливості, щоб зрушити вирішення цієї проблеми з місця. 

Джерело: Офіційна Фейсбук сторінка Ужгородської міськї ради 

 

24 лютого 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів