Гешефт зірвався: на "Тисі" знайшли 305 пачок цигарок, які мали потрапити до Італії

Гешефт зірвався: на "Тисі" знайшли 305 пачок цигарок, які мали потрапити до Італії
На митному посту "Тиса" в автомобілі "Ford Transit" працівники Закарпатської митниці ДФС та прикордонники виявили приховані в тайнику тютюнові вироби.

 

Як повідомляє відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області, на митний пост наш співвітчизник заїхав транспортним засобом із українською реєстрацією. Прямував у приватних справах з України в Італію.

Формою проходження митного контролю громадянин обрав "зелений коридор". При усному опитуванні українець заперечив наявність у нього будь-яких товарів в обсягах, що підлягають обов'язковому письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами та підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо переміщення через митний кордон України.

На підставі наявності ознак облаштування транспортного засобу спеціально виготовленими сховищами або використання інших засобів чи способів, що утруднюють виявлення товарів працівники митниці прийняли рішення провести поглиблений огляд автомобіля.

В ході здійснення поглибленого огляду, інспектори виявили приховані в тайниках тютюнові вироби вітчизняного виробництва з акцизними марками України. Серед прихованого: 135 пачок "Marlboro", 100 пачок "Marlboro" "Gold", 10 пачок "Parliament" "Silver blue", 20 пачок "Winston" "Blue Super slims", 20 пачок "Glamour" "Amber Super slims", 20 пачок "Glamour" "Azure Super slims". Загальна кількість виявлених прихованих від митного контролю сигарет – 305 пачок.

Тютюнові вироби українець визнав своєю власністю. В поясненні, зазначив, що приховав сигарети від митного контролю та переміщував їх через митний кордон з України в Італію, з метою подальшої їх реалізації для одержання прибутку.

Таким чином, громадянин вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, з використанням спеціально виготовлених сховищ.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого  частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Згідно маркувань, наявних на упаковках виробника, вартість виявлених тютюнових  виробів становить 5 950 грн, а вартість легкового автомобіля "Ford Transit" – 147 459 грн.

Складено протокол про порушення митних правил, тютюнові вироби та транспортний засіб вилучено.

 

03 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів