За гроші з наших податків – майже 80 тисяч закарпатців отримують зарплати з місцевих бюджетів

За гроші з наших податків – майже 80 тисяч закарпатців отримують зарплати з місцевих бюджетів
На кінець 2015 року за рахунок коштів місцевих бюджетів на Закарпатті утримувалось 79 823 штатні одиниці. У порівнянні із 2014 роком їх кількість зросла на 1 667 штатних одиниць. Про це повідомляє департамент фінансів Закарпатської облдержадміністрації.

 

Збільшення кількості штатних одиниць в основному відбулося через те, що з 1 січня 2015 року на фінансування з державного до місцевих бюджетів області передано видатки на утримання відомчих лікарень Укрзалізниці (509 од.), ветеринарних лікарень і лабораторій (474 од.), а також трьох професійно-технічних навчальних закладів (391 од.).

Крім цього, протягом 2015 року штатна чисельність зросла в установах освіти на 453 штатні одиниці, у закладах культури та фізичної культури і спорту – на 26 одиниць. У галузі соціального захисту населення кількість штатних одиниць зменшилась на 29 одиниць в основному за рахунок скорочення посад фахівців із соціальної роботи у центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Разом з тим, продовжувала зменшуватись штатна чисельність працівників у закладах охорони здоров’я області. Протягом 2015 року скорочено 169 штатних посад у Мукачеві, Берегівському, Мукачівському, Свалявському і Тячівському районах. Додаткові штатні одиниці введено лише у Перечинському районі (8 од.) та Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги (38,75 од.), який фінансується з обласного бюджету.

Ріст штатних одиниць у бюджетних установах, що утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, відбувся у більшості районів та міст обласного значення за винятком Мукачева, Берегівського та Мукачівського районів.

На 10 тисяч жителів області припадало в середньому 529 штатних одиниць працівників бюджетної сфери. Проте, у Воловецькому районі їх кількість складала 671 та у Берегівському – 661 штатна одиниця.

 

03 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів