США про "ціну" мінських домовленостей: після припинення вогню загинуло 430 військових

США про "ціну" мінських домовленостей: після припинення вогню загинуло 430 військових
Заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер, у віданні якого знаходяться питання, пов'язані з Україною, Росією та Євразією, заявив, що США спостерігають «значне» посилення сутичок на сході України.

 

В інтерв'ю «Голосу Америки» посадовець сказав, що незважаючи на торішню угоду про припинення вогню, збройні сили України втратили не менше 430 чоловік в зіткненнях з сепаратистами.

«Росія підтримує командні і управлінські зв'язки з сепаратистами, яких вона підтримує в Східній Україні», - заявив Карпентер.

Росія поставляє на український Донбас важке озброєння, одночасно займаючись навчанням і управлінням сепаратистами за допомогою «сили, яка присутня в Східній Україні».

«Це проблема, яка заохочується Росією», - сказав Карпентер.

Підтримувані Росією сепаратисти за останній тиждень здійснили сотні атак на сході України.

Виступаючи перед комітетом Сенату з питань збройних сил у вівторок, глава Європейського командування Філіп Брідлав заявив, що за попередню добу було проведено 71 атака, а за попередні сім днів - близько 450 атак.

Брідлав повідомив журналістам в Пентагоні у вівторок про появу «тривожних тенденцій». Він зазначив атаки в регіонах, де до цього було спокійно, а також застосування зброї, яке має бути заборонено.

 

03 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів