З овальним м'ячем і без контакту – закарпатські діти змагалися в новому виді спорту

З овальним м'ячем і без контакту – закарпатські діти змагалися в новому виді спорту
Ще донедавна незвичний для Закарпаття вид спорту – регбі – набирає обертів. У спорткомплексі «Юність» завершилася Першість Закарпаття з регбі-тег серед юнаків та дівчат 2003 року народження. Змагання тривали два тури серед п’яти команд із 3 районів краю: Міжгірського, Виноградівського, Хустського та із міста Ужгород.

 

«Сьогодні дуже щасливий день для мене. Ми проводимо чемпіонат області серед дітей. Це перший в історії України Чемпіонат області, в якому приймають участь сільські команди. Це вперше в Україні», —

Віктор МЕЛЬНИЧУК, головний суддя змагань.

Регбі-тег – спеціальний дитячий підвид регбі, він менш контактний. Матч триває два тайми по 7 хвилин із короткою перервою. Дітям подобається такий вид спорту: допомагає розвинути витримку та примушує думати.

У регбі-тег грають традиційно овальним м’ячем. Аби заробити бали, треба занести його у залікову зону суперника. А щоб вивести свого візаві з гри, потрібно зірвати «тег» — стрічку, котра кріпиться на пояс кожного юного регбіста.

«Регбі-тег – придумана гра спеціально для дітей, щоб не було контакта. Бо у великому регбі є травматизм великий. Я взагалі сама регбістка. Займалась в університеті. Мені запропонували спробувати абсолютно новий, новаторський вид спорту на Закарпатті. Фінансово допомагають. Оплачують дорогу, харчування для дітей, призи, медалі, кубки. Абсолютно не травматичний вид спорту. Командна гра. Їм цікаво, вони спілкуються, передача м’яча. Все це зближує дітей. Рухливий вид спорту. Дуже розвиває координацію. У загальних ігрових видах як футбол, гандбол важко пробитися, бо велика конкуренція. А це новий вид спорту і діти можуть зразу досягнути якихось висот. Перші змагання і зразу – чемпіони області. Потім стають збірниками області. Їдуть на Чемпіонати України», —

Вікторія ГУРІНА, вчитель, тренер РК «Велет» (Велятино).

Золоті нагороди Першості Закарпаття повезуть «Леви» у Королево. Другими фінішував «Велет» із Велятина, бронзові нагороди в ужгородських «Соколів». Всім п’ятьом командам вручили кубки та пам’ятні призи. Відзначили і найкращих гравців турніру. Наступні дитячі змагання планують на середину весни – уже на свіжому повітрі. Сподіваються і на збільшення кількості команд-учасниць, тож закликають закарпатців приєднуватися до регбі-родини.

uzhinform

 

 

 

03 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів