Рослини на Вашому підвіконні - не тільки для краси

Рослини на Вашому підвіконні - не тільки для краси
Кімнатні рослини на підвіконні можуть принести відчутну користь їх власнику, - кажуть британські експерти з Королівського садівницького товариства. 

 

Рослини знижують рівень стресу, зменшують втому, покращують настрій і фільтрують забруднене повітря, говорять дослідники.

Огляд наукових даних свідчить про те, що працівники стають більш продуктивними, коли їх офіс наповнений зеленню, а пацієнти лікарень одужують швидше і терплять біль краще, коли в палаті присутні рослини. Але найголовніша перевага кімнатних рослин полягає в тому, що вони очищають повітря від забруднюючих речовин, які пов’язані з величезних кількістю смертей в рік, пише nashamama.com

Зелені рослини видаляють з повітря зважені частинки забруднюючих речовин – як тверді, так і газоподібні. Це призводить до поліпшення якості повітря в приміщеннях і пов’язаних з ним поліпшенням фізичного здоров’я. Побутові кухонні вироби, освіжувачі повітря, дезодоранти і засоби значно погіршують якість повітря в приміщеннях. Велике дослідження, проведене фахівцями з Королівського коледжу лікарів, показало, що забруднення повітря всередині приміщень є причиною 99 000 смертей в Європі кожен рік. 

 

 

06 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів