На кордоні Закарпаття можуть вирости лазерні башти заввишки з 15-поверхівку

На кордоні Закарпаття можуть вирости лазерні башти заввишки з 15-поверхівку
Польща планує встановити на східних кордонах країни, зокрема з Україною, 48 спостережних веж, з яких 25 вже введені в експлуатацію. Про це заявив голова Прикордонної служби Польщі Марек Лапінський.

 

"Протягом 2016-2022 років ми плануємо відновити і розвинути систему технічного контролю і спостереження за державним кордоном. Це стосується, в основному, системи спостережних вишок, розташованих в безпосередній близькості до кордону. Сьогодні використовуємо 25 веж, а всього їх має бути 48", - заявив Лапінський.

Він уточнив, що кожна вежа має висоту 35-50 метрів (11 або 15-ти поверхові будинки) з розташованими на них термовізійними камерами і лазерними далекомірами. З веж картинка в режимі онлайн пересилається на екрани моніторів прикордонних органів.

Прикордонна служба Польщі має намір купити два літаки для контролю за зовнішньою межею Євросоюзу, кошти на покупку яких на 90% будуть покриті з фонду внутрішньої безпеки ЄС.

У Прикордонній службі також мають намір посилити охорону кордону на півдні країни за рахунок відновлення двох відділів - Карпатського і Судетського - ліквідованих у грудні 2013 року.

Голова прикордонної служби РП пояснив відновлення цих відділів зміною ситуації в Європі останнім часом, що пов'язано, зокрема, з міграційної кризою.

Укрінформ

 

 

07 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів