Уже в наступному році кожна третя фірма триматиме працівників удома

Уже в наступному році кожна третя фірма триматиме працівників удома
Експерти стверджують, що кожен десятий співробітник до 2017 року перестане ходити в офіс

 

До 2017 року більше 10% офісних співробітників України будуть працювати віддалено. За рахунок віртуальних робочих місць роботодавці через два роки зможуть заощадити близько 3 млрд. грн. на рік. Про це свідчать результати дослідження, проведеного сервісом Бітрікс24 спільно з ГФК Юкрейн.

Автори дослідження стверджують, що в 2015 році більше 20% українських підприємств активно використовували працю віддалених співробітників. Середня частка дистанційних співробітників в середовищі офісних працівників України склала близько 7%. Від переходу на віддалений режим лише за минулий рік роботодавцям вдалося заощадити 1,7 млрд грн. Кожен віддалений співробітник, який має все необхідне програмне забезпечення, зміг заощадити компанії близько 17 тис. грн. за рік.

У найближчі два роки Україну чекає стрімке зростання дистанційної зайнятості. Частка співробітників, що працюють віддалено, буде тільки збільшуватися. Вже до 2017 року не менше 35% компаній в країні матимуть віртуальні робочі місця, заявляють експерти.

"Це зростання відбудеться за рахунок підприємств, які ще не використовували дистанційний формат роботи, і компаній з частковою віддаленої зайнятістю. Це 25% і 46% відповідно. Саме останні є джерелом розширення повноцінної дистанційної зайнятості, так як активніше планують її впровадження і вище оцінюють переваги ", - сказано в прес-релізі до результатів дослідження.

Сервіс Бітрікс24 досліджував поточну ситуацію і перспективи розвитку ринку віддаленої зайнятості в Україні, існуючі інструменти для організації та контролю діяльності віддалених співробітників, а також можливий економічний ефект від переходу офісних співробітників на дистанційний режим роботи. В опитуванні брали участь понад тисячу компанії середнього, малого і великого бізнесу з усіх регіонів країни.

Рівень проникнення дистанційної зайнятості в Україні становить 21%, з них основна маса компаній зосереджена в Києві - 33%. Найбільше віддалених співробітників задіяно в ритейлі, телекомунікаційній галузі, ІТ, промислових і будівельних компаніях.

ЛIГАБiзнесIнформ

 

07 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів