Сесія Ужгородської міськради, на якій всі хотіли сказати, та не всі хотіли чути

Сесія міської ради Ужгорода знову була дуже бурхливою.

 

Оскільки у сесійній залі були присутні ужгородці, які просили розглянути питання, що їх хвилюють, то міський голова Богдан Андріїв запропонував ці проекти винести на розгляд у першу чергу. 

Тож депутати розпочали голосування та практично одностайно підтримали проект землеустрою відведення земельної ділянки площею 0,3879 га по вул. Ф.Тіхого, 13 «б» для надання її у постійне користування громадській організації Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату для будівництва реабілітаційного центру. 

Наступним проголосували питання про надання дозволів мешканцям трьох багатоповерхівок Ужгорода на створення органу самоорганізації населення – будинкових комітетів «Загорська, 26», «Проспект Свободи, 26» та «Дворжака, 38». 

Після годинної дискусії та виступів депутатів і громадських активістів депутати проголосували за проект рішення, згідно з яким вважається таким, що втратило чинність, рішення з цього питання, прийняте 9 листопада минулого року і затверджується містобудівна документація: "Історико-архітектурний опорний план м.Ужгорода Закарпатської області з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів", "План зонування території м. Ужгорода". Рішення, до якого внесли майже два десятки критичних зауважень від громадських активістів, підтримав 21 депутат. 

Богдан Андріїв запевнив присутніх, що міська влада хоче впорядкувати містобудівну документацію і дати можливість Ужгороду розвиватися. "Як міський голова гарантую, що не видам жодних містобудівних документів для забудови зелених зон, ділянок, які відстоюють громадські активісти. У коригуваннях до генлану ці зміни будуть відображені", - наголосив мер.

Депутати проголосували також за проекти рішень, які стосуються енергоощадності. Зокрема, за Програму відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ та ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту, реконструкції і модернізації багатоквартирних будинків та Програму відшкодування відсотків за кредитами, залученими населенням на впровадження енергозберігаючих заходів. Обидві програми - на 2016-2017 роки. 

Крім того, затвердили нову структуру міської ради та виконкому, внесли зміни до програм соціально-екномічного розвитку міста на поточний рік, благоустрою міста, підтримали програми фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд на міських автобусних маршрутах фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород тощо. 

Депутати проголосували й за те, щоб звернутися до керівництва держави з проханням вжити заходів реагування для доповнення статті видатків/субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян, а також щодо фінансування ПТУ. 

Із порядку денного зняли проекти рішень про приватизацію об'єктів комунальної власності та перейменування вулиць. До їх розгляду повернуться на наступній сесії. 

 

11 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів