Письменників Срібної Землі запрошують до участі у літературному конкурсі

Письменників Срібної Землі запрошують до участі у літературному конкурсі
Розпочато відбір на участь у конкурс малої прози «Гірські горизонти» серед письменників Закарпаття.

 

Про це у своїй програмі «Про культуру» в ефірі Українського радіо повідомив міністр культури України В’ячеслав Кириленко.

Заявки приймаються до 15 квітня. Головою журі є відомий український письменник Андрій Курков. В травні в Ужгороді, Рахові, Тячеві, Мукачеві, Сваляві та інших містах Закарпаття відбудуться фінальні заходи, на яких будуть визначені переможці. Призери конкурсу отримають безкоштовні тренінгові курси від відомих українських літераторів.

В’ячеслав Кириленко пояснив: «Це дуже різноманітний в національному плані регіон, там велика кількість різних національних громад, є і угорськомовні автори, і румунськомовні, і інші. Мова йде про людей, які можуть розмовляти різними мовами, але визнають своєю батьківщиною Україну. Треба підтримувати таких людей, виявляти їх таланти».

«Гірські горизонти» є продовженням спільної культурно-мистецької програми Міністерства культури і Андрія Куркова «Культурні діалоги», яка розпочалася у минулому році форумом «Бессарабські діалоги». Тоді ініціатори програми проводили аналогічний конкурс на півдні Одещини – місцевості, так само характерній своїм етнічним різноманіттям.

 

14 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів