Комунальні служби Ужгорода не труять собак

Комунальні служби Ужгорода не труять собак
Сьогодні у соціальних мережах з'явилася інформація, яку згодом поширили ряд Інтернет-видань краю, про нібито наміри комунальних служб Ужгорода завтра, 15 березня, труїти собак.

 

"Офіційно заявляємо, що це інсинуації, які не мають під собою підгрунтя - комунальні служби міста не вдаються до таких жорстоких методів, щоб вирішити проблему із безпритульними собаками.

Нагадуємо, цього місяця в Ужгороді заплановано другу масову кампанію зі стерилізації безпритульних собак за сприяння міжнародного благодійного фонду "Чотири лапи". Координатор проекту допомоги безпритульним тваринам цієї організації Оксана Лісчишина та голова Ужгородського товариства захисту тварин "Барбос" Ірина Азізян у лютому мали з цього приводу перемовини з міським головою Ужгорода Богданом Андріївим та його заступником Олександром Білаком і отримали повну підтримку.

Працюватимуть у рамках другої хвилі стерилізації протягом трьох тижнів. Приїде команда фахівців – ветеринари, ловці тварин, адміністратор, доглядач. Розраховують прооперувати 250-300 безпритульних собак, які гуртуються біля шкіл, лікарень, у промзонах. Заодно тваринам проведуть щеплення від сказу, вакцини мають надати місцеві фахівці.

Також "Чотири лапи" хочуть провести майстер-клас із відлову собак. Представники міжнародної організації 90% тварин вилучають вручну, підгодовуючи і ласкаво ставлячись до тварин. Лише окремих агресивних або ж геть диких ловлять із застосуванням седативних препаратів.

Заплановані в Ужгороді і проведення шкільних уроків доброти. Зокрема, учням 3-4 класів в ігровій формі пояснять про причини появи тваринок-безхатьків, відповідальність, яку потрібно усвідомлювати всім, хто просить батьків: "Хочу песика!". Матеріали і методики проведення таких уроків передадуть місцевим волонтерам руху захисту тварин, щоб вони продовжували такі зустрічі з дітьми.

Згодом Ужгород може стати пілотним містом, де за сприяння фонду проведуть стерилізацію більше 75% безпритульних тварин, а такий показник є запорукою радикального вирішення проблем із вуличними безгосподарними собаками, що важливо для міста поруч із європейськими кордонами", - йдеться на сторнці міської ради у Фейсбуку

 

14 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів