Акциз на б\в машину, куплену за кордоном, у 6-22 рази вищий, ніж на нові авто

Акциз на б\в машину, куплену за кордоном, у 6-22 рази вищий, ніж на нові авто
Неодноразово в ЗМІ та всесвітній мережі Інтернет з'являлася інформація, що середній вік легкових автомобілів в Україні дорівнює приблизно 20 рокам, і спостерігається тенденція лише до його зростання. За цим показником Україна посідає "почесне" друге місце в світі після Куби, і якщо для острівної країни це зумовлено зовнішнім фактором — торговельним ембарго, то для України це виключно внутрішній фактор.

 

Як ідеться в статті "Дзеркала тижня", причинами цього є недолуга економічна політика уряду, яка привела до ще більшого зубожіння і неплатоспроможності народу, а також "зажерливість" автодилерів і автоімпортерів. Апетити ділків становлять від 20 до 40% вартості завезеного автомобіля, тоді як за кордоном це 5–10%. Ситуація створена штучно шляхом використання корупційної складової розмитнення автомобілів б/в, а саме — акцизного збору, який у 6–22 рази вищий, ніж на нові авто. Це призводить до значного підвищення цін як на нові авто, так і на б/в порівняно з країнами Євросоюзу або Східної Європи.

Ще безглуздіше на цьому тлі виглядає повернення обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів фізичних осіб. Треба трішки почекати, доки Куба відновить добросусідські відносини із США (де, до речі, автомобілі найдешевші), щоб ми посіли перше місце за середнім віком авто у світі.

 

16 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів