Мукачівським студентам та викладачам ПТУ допоможуть коштами

Мукачівським студентам та викладачам ПТУ допоможуть коштами
Сьогодні вже вкотре в Мукачеві очікувалися акції протесту у зв'язку з невирішенням питання фінансування міських ПТУ.

 

У коментарі виданню Uzhgorod.net міський голова Мукачева Андрій Балога повідомив, що через міське управління праці та соцзахисту виділяється допомога дітям-сиротам, вчителям закладів профтехосвіти, які є мешканцями Мукачева. Допомогу вже отримали 40 студентів та отримають 50 викладачів.

Разом з тим, Андрій Балога заявив, вся напруга у місті навколо профтехнавчальних закладів виникла через те, що Президент наразі не підписав законопроект, який передбачає фінансування системи профтехосвіти через субвенцію з державного бюджету.

«Є Конституція України і її треба виконувати. Президент не підписав закон, тому й виникає соціальна напруга. Депутати Мукачева прийняли звернення до Кабміну про те, що місто готове фінансувати заклади, але має комплексно виконуватися закон України й щодо передачі майна. На сьогоднішній день працівники ПТУ - це працівники міністерства освіти. Чому Президент не підписує закон? То може проблема не в Мукачеві, а питання до Києва? І Область має лобіювати це питання, але на сьогоднішній день зволікають. Викладачі та студенти повинні вимагати від Президента підписати закон. Ми не єдині в країні опинилися в такій ситуації – більше 30 закладів не фінансуються і це треба вирішувати на рівні держави», - зазначає міський голова.

uzhgorod.net.ua 

 

 

18 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів