У місті над Ужем депутати навідалися в заклади охорони здоров’я

У місті над Ужем депутати навідалися в заклади охорони здоров’я
Депутатська комісія Ужгородської міськради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту та соціального захисту населення, міжнародних, міжконфесійних відносин та туризму провела напередодні виїзне засідання – відвідали міські заклади охорони здоров’я.

 

Депутати вивчали матеріально-технічний стан закладів, медикаментозне забезпечення й ознайомлювалися з інформацію, як були освоєні виділені минулого року кошти. На виїзді були присутні голова комісії Олена Камінська, секретар Олександр Ігнат, а також депутати Мирослав Горват, Юрій Ломага, Андрій Риба та Володимир Білонка.

Спершу члени комісії відвідали міську дитячу лікарню, якій минулого року виділили понад 900 тис. грн. на ремонт харчоблоку. На місці переконалися, що роботи були проведені якісно. Особливу увагу приділили стаціонарному відділенню на третьому поверсі, яке вкрай потребує ремонту. Також депутати переконалися, що капремонту потребує і старий фасад будівлі, тому вивчать проектно-кошторисну документацію, визначаться з вартістю ремонтних робіт і звертатимуться з клопотанням до бюджетної комісії і міського голови про можливість виділення необідної суми коштів.

Ще однією проблемою дитячої лікарні, за словами головного лікаря Ігоря Рошка, є те, що з 90-х років не оновлювався автопарк спеціального транспорту. У той же час із дитячої лікарні важкохворих меленьких пацієнтів часто треба доставляти до обласної дитячої лікарні Мукачева, а також медзакладу Берегова. Комісійно вирішили, що проситимуть профільного заступника міського голови і відділ міжнародного співробітництва звернутися до міст-побратимів Ужгорода з проханням надати благодійну допомогу.

Після дитячої лікарні депутати зустрілися з керівництвом міського пологового будинку. Зараз заклад найбільше потребує дороговартісного апарату штучної вентиляції легенів для глибоко недоношених немовлят. Як дізналися депутати, один із таких апаратів наразі знаходиться на балансі міської дитячої лікарні, тому буде розглянуто раціональність і ефективність використання апаратури в цьому закладі, якщо ж вона на всі 100% не використовується, то варто, на думку комісії, розглянути можливість передачі її пологовому будинку.

Ішла мова з депутатами і про гостру необхідність станції, яка могла б забезпечувати пацієнтам пологового будинку і міської лікарні, розташованої неподалік, кисень, а також про те, що було б доцільно об'єднати зусилля і Ужгорода, і району та створити сучасну лікарню швидкої допомоги. У результаті це б дало значну економію коштів і більш ефективне надання невідкладної швидкої медичної допомоги.

Депутатська комісія подивилася й харчоблок пологового будинку, де готують їжу для пацієнток, мам, які годують немовлят. Насамперед депутати відзначили, що вентиляційна система харчоблоку потребує заміни і будуть думати як найближчим часом виділити на це бюджетні кошти.

Оглянули члени комісії і міську поліклініку – йшлося про те, що чим якіснішими будуть її послуги, тим менше буде звернень до лікарні, що, зрештою, зекономить бюджетні видатки. Зокрема, комісія ознайомилася з відділенням денного стаціонару, де тільки 7 ліжок. Є необхідність вивчити можливість збільшення їх кількості.

Обговорили і багаторічне болюче питання про зсув фундаменту будівлі, який спричиняє підмивання ґрунтових вод. Внаслідок цього утворилися помітні тріщини. Депутати вирішили звернутися до управління капітального будівництва, щоб за участі спеціалістів-геодезистів провести експертну оцінку будівлі. Для цього масшабного капремонту поліклініки потрібні чималі кошти, яких у бюджеті міста в повному обсязі наразі не передбачено. Однак якщо за підсумками 6 місяців буде перевиконання бюджету, то за клопотанням можливе виділення грошей для ремонту закладів охорони здоров’я.

Уже наступного тижня комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту та соціального захисту населення, міжнародних, міжконфесійних відносин та туризму планує виїхати із засіданням до центральної міської клінічної лікарні, яка надає медичні послуги не тільки мешканцям Ужгорода, а й усієї області.

uzhgorod.net.ua

 

18 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів