Москаль попереджає: в нашому краї планують провокацію з використанням «русинського питання»

Москаль попереджає: в нашому краї планують провокацію з використанням «русинського питання»
У кінці березня або на початку квітня на Закарпатті з подачі Росії планується таке собі виїзне засідання проросійських депутатів Європарламенту від Угорщини, Франції, Німеччини й можливо інших країн (загальною чисельністю близько 5 осіб). Привід – дослідження питання «забезпечення прав русинів» із подальшою доповіддю, яка матиме яскраво виражений тенденційний характер, і винесення її на розгляд Європарламенту.

 

11 лютого цього року в м. Комарно (Словаччина) керівництво Всесвітньої ради підкарпатських русинів  зустрічалося з депутатською групою Європарламенту з прав людини. Тут і було прийнято рішення про відрядження на Закарпаття моніторингової групи для вивчення «русинського питання». Ініційована Росією кампанія з дискредитації України на міжнародній арені з використанням «русинського питання» розпочалася антиукраїнською інформаційною акцією в чеському інтернет-виданні «Парламентні лісти» (підконтрольне сенатору Парламенту Чехії  Томіо Окамурі), на  якому  розміщено тенденційну статтю під назвою «Пекло на Україні…»  Подана  в ній  інформація про нібито геноцид  русинів в Україні є складовою плану з винесення «русинського питання», як проблемного, на розгляд  Європарламенту з подальшою необхідністю «невідкладного реагування на ситуацію в регіоні».

Російська сторона хоче залучити до участі у виїзному засіданні тих представників місцевого русинства, які  б засвідчили інформацію про існуючі репресії русинів на Закарпатті.

         –  Члени «виїзного засідання» запланували зустрітися і з керівництвом області, –  зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. –  Однак така зустріч у принципі неможлива. Органи державної влади не мають і не можуть мати жодного відношення до цієї проросійської провокації за участі депутатів Європарламенту. Необхідна інформація про «виїзне засідання» доведена до Служби безпеки України, яка у випадку порушень українського законодавства вжиє усіх необхідних заходів реагування.

 

18 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів