В Ужгороді діти цікавилися, звідки і яку воду п’ємо

В Ужгороді діти цікавилися, звідки і яку воду п’ємо
Звідки і як береться вода у кранах більшості ужгородців, яку систему очистки проходить і що зроблено в місті, щоб вона була цілодобово, – дізналися діти, які займаються в Закарпатському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді.

 

Традиційно заклад готується до Всесвітнього дня води, який відзначається 22 березня і цього року попросили керівництво ужгородського Водоканалу провести для юннатів пізнавальну екскурсію на Минайський водозабір.

Директор комунального підприємства Станіслав Карташов організував для близько 40 дітей комфортний автобус "Неоплан", а гідом був головний інженер Михайло Брежнєв. Він розповів про історію підприємства КП "Водоканал м.Ужгород", систему видобутку, подачі і розподілу води в місті, що було зроблено для покращення якості питної води, яку роботу проведено для зменшення її втрат.

Водозабір, який дає воду всій лівобережній частині міста та частково правій (район Митної-Собранецької) – складається з 22 артезіанських свердловин, діє з 1967 року.

На зустрічі з дітьми були також керівник Водоканалу Станіслав Карташов і заступник міського голови Олександр Білак. Йшлося і про те, як вдалося забезпечити цілодобову подачу води в помешкання ужгородців і що роблять для економії електроенергії, яка складає значну частку в собівартості водопостачання.

uzhgorod.net.ua

 

 

 

18 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів