Наступний тиждень буде важким для гривні - експерти

Наступний тиждень буде важким для гривні - експерти
Головний ризик девальвації гривні — мала кількість безготівкової валюти.

 

Про це у коментарі сайту "24" сказав президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. Сьогодні Україні катастрофічно не вистачає безготівкової валюти, — сказав він. -- Є такий показник: загальна сума безготівкової гривні і безготівкової валюти (дані є на офіційному сайті Нацбанку). Якщо візьмемо суму безготівкової гривні і поділимо на суму безготівкової валюти, то побачимо, що такий розрахунковий курс – 32 гривні за долар.

Іншими словами – ризик девальвації у нас закладений економічний, — пояснив Охріменко. Виходом із ризикованої ситуації експерт називає приток валюти, -пише Експрес. -- Це депозити фізичних осіб – якщо їх понесуть у банки, показник одразу зростатиме. Це приватні перекази, експорт – теж плюс. Поки що цей показник дуже низький. Він у кінці того року впав, і в січні-лютому практично не зростав, — уточнив Охріменко.

Аналітик підсумував, що політична ситуація – це "додатковий фон", і поки в Україні не збільшиться кількість безготівкової валюти, ризик девальвації гривні не зникне. Нагадаємо, аналітики Atlant Finance помітили тиск політичної нестабільності на валютний ринок, і передбачають, що гривня може знецінитися на наступному тижні.

 

19 березня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів