Платежі в лютому засвідчили: люди не мають чим платити за комуналку

Платежі в лютому засвідчили: люди не мають чим платити за комуналку
Криза неплатежів за тепло в лютому 2016 року показує: у людей нема чим платити навіть за існуючими тарифами.

 

Про це повідомив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук у коментарі ГолосUA

"Не бачу ніяких «потуг»з боку уряду, в першу чергу, Мінфіну, провести такі переговори, щоб розтягнути підвищення тарифів на 3-5 років. Фактично, МВФ не вимагає підвищення тарифів. Їх цікавить лише збалансований бюджет і беззбитковий «Нафтогаз», - сказав він.

При цьому експерт підкреслив, що наростаюча криза неплатежів за житлово-комунальні послуги свідчить про те, що в українців не залишається коштів навіть для того, щоб платити за вже існуючими тарифами.

«Те, що з'явилася заборгованість, показує: у людей просто не вистачає коштів для оплати, і вони навіть не змогли оформити субсидії. Не слід відкидати й такий варіант, що в цю категорію потрапили українці з недостатньо високим рівнем «тіньових» доходів, які просто побоялися оформляти субсидії. А ті, хто бере участь у програмі, вже в найближчому майбутньому можуть бути поставлені перед фактом, що держава буде контролювати не тільки їхній рівень доходів, а й умови життя", - зазначив він.

Нагадаємо, згідно з останнім текстом Меморандуму між Україною та МВФ, підписаним рівно рік тому, наша країна зобов'язалася знизити рівень інфляції до однозначного числа до середини 2016 року, до 2020 року - знизити рівень держборгу до 71% ВВП, до 2017 року - відмовитися від субсидування і усунути дефіцит бюджету НАК "Нафтогаз України". Цьому й мало сприяти підвищення цін на газ, яке триватиме до квітня 2017 року.

 

21 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів