Москаль закликає мукачівських депутатів проявити принциповість, бо засумнівався в адекватності мера міста

Москаль закликає мукачівських депутатів проявити принциповість, бо засумнівався в адекватності мера міста
Оскільки Президент України ветував зміни до бюджету, що стосуються фінансування профтехосвіти з Державного бюджету, а 300 голосів, щоб подолати вето, в парламенті не набереться, проблему трьох мукачівських ПТУ можна вирішити тільки на рівні міської влади.

 

Вихід із становища один – міська рада зобов’язана виконати діючий закон і виділити кошти на фінансування профтехучилищ з міського бюджету – так, як це зробили в Ужгороді, Хусті й Берегові. Інших варіантів немає. Ставити фінансування ПТУ в залежність від їх передачі на баланс міста, як це намагаються зробити в Мукачеві, не можна – зміна об’єктів державної власності на комунальну вирішується в зовсім іншій юридичній площині. Я вкотре закликаю мукачівську владу виконати закон про бюджет, за який крім Ласло Брензовича голосували всі закарпатські нардепи, включно з Віктором Балогою.

Повторюю, що необхідні гроші в Мукачеві є, і небажання їх виділити для дітей і персоналу ПТУ немає жодних виправдань. Поділ учнів і вчителів на мукачівців і немукачівців, який намагається запровадити міська влада, виділяючи матеріальну допомогу тільки для мешканців міста, неприпустимий. З моральної точки зору це особливо цинічно, якщо врахувати той факт, що під час останньої виборчої кампанії А. Балога агітував учнів і персонал  ПТУ за себе, не розрізняючи їх за місцем проживання. Тоді кожен голос був дорогий, а зараз міська влада починає ділити людей у залежності від місця походження. Це все одно, якби студентам-закарпатцям, що вчаться у Львові чи інших областях України, не давали стипендію, бо вони не місцеві.

 Враховуючи той факт, що А. Балога замість того, що виконати закон, організовує публічні звернення з монітора в центрі міста, в яких робить винуватцем ситуації Президента, голову ОДА і всіх, крім себе, сподівань на адекватність мера практично не залишилося. Тому звертаюся  до міських депутатів Мукачева – докажіть, що ви дійсно вболіваєте за місто, а не є заручниками некомпетентного мера, який із допомогою особистої охорони, муніципальної поліції й ланцюгів ховається в Ратуші від голодних дітей! Зберіться на позачерговій сесії і прийміть рішення про фінансування трьох ПТУ, як це зробили ваші колеги в інших обласних містах Закарпаття. Проявіть принциповість, бо подальше зволікання призведе до непередбачуваних наслідків. Про це повідомляєть на офіційному сайті Геннадія Москаля. 

 

 

21 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів