Хто із закарпатців, де і на яку суму накрав цього тижня електрики

Хто із закарпатців, де і на яку суму накрав цього тижня електрики
ПАТ «Закарпаттяобленерго» інформує, що за минулий тиждень, тобто, за період з 14 по 18 березня поточного року, працівниками Товариства виявлено 69 фактів крадіжок електричної енергії.

 

Зокрема, було складено  59  актів про порушення Правил серед населення та 10 актів – в юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо).

Найбільше фактів незаконного втручання в електромережі серед населення впродовж минулого тижня було виявлено у Рахівському та Тячівському районах (13 та 9 порушень відповідно). При цьому найчастіше незаконно споживали електроенергію за допомогою пошкодження та зриву пломб на приладі обліку, впливу на роботу лічильника (механічне гальмування диску, використання магнітів тощо), обладнання дублюючого вводу (прихований перемикач) та самовільного підключення через електролічильник.

У юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо) факти крадіжок було виявлено у 8-ми районах, з яких найбільше у Перечинському та Ужгородському (по 2 випадки у кожному). При цьому найпопулярнішим порушенням (у 8-ми випадках із 10-ти) залишається втручання в роботу приладу обліку шляхом пошкодження  останнього (пошкодження корпусу лічильника, розбите скло та інше).

Також упродовж минулого тижня комісіями з розгляду актів про порушення Правил нараховано штрафів на загальну суму 206,4 тис. грн, із яких:

-               у побуті – на суму 152,5 тис. грн;

-               у юридичному секторі – на суму 53,9 тис. грн.

Крім того інформуємо, що Господарським судом Закарпатської області цими днями було прийнято рішення задовольнити позовні вимоги ПАТ «Закарпаттяобленерго» до одного з підприємств міста Ужгорода щодо відшкодування збитків, завданих внаслідок порушення споживачем Правил (мова йде саме про крадіжку) на загальну суму 481,9 тис. грн (а також 7,2 тис. грн судових витрат).

Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»

 

22 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів