Школу на Ужгородщині, яку хотіли зробити зразково-показовою, вирішили "скоротити"

Школу на Ужгородщині, яку хотіли зробити зразково-показовою, вирішили "скоротити"
Депутат Закарпатської обласної ради від партії «Відродження» Мирон Помпель звернувся до голови Ужгородської РДА Анатолія Синишина з проханням зупинити реорганізацію Лінцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у навчальний заклад І-ІІ ступенів.

 

«Днями до мене звернулися стурбовані жителі сіл Лінці, Кибляри та Гойдош із проханням втрутитися у процес реорганізації школи, яку раніше хотіли зробити опорною, оскільки школа відповідає усім вимогам державного стандарту та може надавати атестат про повну середню освіту. Однак тепер її хочуть реорганізувати», – прокоментував депутат Закарпатської обласної ради від партії «Відродження» Мирон Помпель.

 

Він також вважає, що школа має бути наближена до місця проживання дітей. «Опорні школи, що створюватимуться у регіонах, будуть отримувати гранти від 3 до 5 млн гривень, які мають бути витрачені на шкільні автобуси, лабораторії, енергозберігаючі технології та підготовку вчителів. Чому такою школою не може бути одна зі шкіл Ужгородщини? Тим більше, що мешканці сіл Кіблярської сільської ради зібрали 1,5 тисячі підписів і виступають проти реорганізації», – додав депутат.

 

На його думку, питання треба додатково вивчити, і в жодному разі не рубати дров з плеча. «Влада повинна чути і при будь-яких змінах враховувати думку громади. Зрештою, мешканці просять не забувати, що саме народ є джерелом влади в Україні», –вважає М. Помпель.

 

23 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів