Мукачівщині від держави ще треба близько 450 млн гривень

Мукачівщині від держави ще треба близько 450 млн гривень
На четвертому пленарному засіданні другої сесії облради депутати скерували звернення на адресу Кабінету Міністрів України щодо фінансування у 2016 році з державного бюджету завершення будівництва об’їзду с.Ракошино Мукачівського району.

 

У документі наголошується, що, знаходячись на кордоні з чотирма країнами Європейського Союзу, Закарпаття служить своєрідними західними воротами для зовнішньоекономічного співробітництва та інтеграції України в європейський економічний простір. Через область здійснюється великий обсяг вантажних вітчизняних і транзитних експортно-імпортних перевезень.

У цьому процесі велику роль відіграє розбудова дорожньо-транспортної інфраструктури основних транспортних магістралей, тому особливу стурбованість викликає стан розвитку автомобільних доріг у краї, зокрема автомобільної дороги Київ – Чоп.

Упродовж останніх років депутатським корпусом неодноразово порушувалося перед центральними органами виконавчої влади питання про необхідність передбачення фінансування та продовження будівництва об’їзду с.Ракошино Мукачівського району на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп.

Незважаючи на неодноразові звернення депутатів обласної ради, облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування з цього приводу до центральних органів влади, зрушень у вирішенні цього питання нема.

- Загальновідомо, що ця автомагістраль входить до складу транспортного коридору №5 та призначена для забезпечення внутрішньодержавних і міжнародних транзитних перевезень, – констатує голова облради Михайло Рівіс і додає: – Оскільки автомобільна дорога М-06 Київ – Чоп проходить через густонаселений пункт Ракошино, великий потік транспорту часто спричиняє аварії і навіть з трагічними наслідками, тому будівництво цього об’їзду є надважливим на цій ділянці дороги.

У рамках спорудження об’їзду с.Ракошино планується здійснити капітальне будівництво двох відрізків автомобільної дороги та мосту. Фінансування робіт здійснювалося за рахунок коштів державного бюджету ще у 2011 році. Замовником робіт виступало Державне агентство автомобільних доріг України, структурним підрозділом якого на території області є Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

Згідно з розробленою на початковій стадії проектно-кошторисною документацією, вартість робіт із капітального будівництва ділянок об’їзду с.Ракошино становила 153,6 млн.гривень. На сьогодні проектно-кошторисна документація потребує коригування у зв’язку із її застарілістю та необхідністю приведення у відповідність із новими національними стандартами з ціноутворення, якими необхідно керуватись при плануванні капітальних вкладень, фінансуванні будівництва та проведенні процедури закупівлі. За попередніми розрахунками вартість робіт із капітального будівництва ділянок об’їзду с.Ракошино становитиме близько 450 млн. гривень.

Враховуючи зазначене, для забезпечення безпеки дорожнього руху, завершення капітального будівництва розпочатого об’єкта на дорозі державного значення області, депутати Закарпатської обласної ради просять уряд вжити заходів щодо фінансування у 2016 році з державного бюджету в необхідних обсягах завершення будівництва об’їзду с.Ракошино Мукачівського району на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп, інформує прес-служба Закарпатської облради.

 

24 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів