На наших кордонах терміново посилюють контроль

На наших кордонах терміново посилюють контроль
В Державній прикордонній службі України вжито додаткових заходів для підтримання безпеки на державному кордоні, а також з метою виявлення осіб причетних до терористичної діяльності, зброї, вибухівки, отруйних, радіоактивних речовин.

 

Це пов’язано з терористичними актами в Брюсселі, аби унеможливити подібні атаки на території України.

У рамках зазначених заходів прикордонники ініціювали проведення зустрічей  з представниками інших правоохоронних та контрольних органів для  уточнення взаємодії у разі виникнення нестандартних ситуацій на державному кордоні. В пунктах пропуску через державний кордон передбачено застосування додаткової перевірки відносно іноземців, які прибувають з країн терористичного ризику.

Крім того, для реагування на нестандартні ситуації, а також можливі прояви терористичних загроз сплановано тренування мобільних прикордонних підрозділів і посилено режимні заходи в підрозділах. Уточнено порядок дій прикордонних підрозділів на всіх ділянках. Зокрема, збільшено кількість прикордонних нарядів, що здійснюють охорону ділянок як у пунктах пропуску так і поза ними, активізовано використання службових собак, навчених виявляти зброю та вибухівку, здійснюється постійний обмін інформацією із колегами із країн ЄС.

Окрім цього  прикриття морської ділянки забезпечено силами корабельно-катерного складу та активним використанням технічних засобів охорони, активізовано повітряний моніторинг наявними літальними апаратами, в готовності перебувають резерви, які будуть використані за призначенням у разі необхідності, інформують у Держприкордонслужбі України.

 

24 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів