Викладачі та співробітники УжНУ мірялися силами – вода в басейні аж кипіла

Викладачі та співробітники УжНУ мірялися силами – вода в басейні аж кипіла
Днями у басейні спорткомплексу «Буревісник» учасники IX загальноуніверситетської спартакіади серед викладачів та співробітників УжНУ мірялися силами у водному виді спорту – плаванні. Бажання позмагатися виявили 8 команд структурних підрозділів вишу.

 

Перш ніж дати старт, головний суддя змагань Шандор Ковач (старший викладач кафедри фізичного виховання) запропонував кілька рекомендацій плавцям, аби ті успішно пройшли дистанцію.

Кілька запливів – і результати відомі: у змаганнях  жінок третьою фінішувала Марина Петрушко (кафедра фізичного виховання), за крок до перемоги виявилася Олена Сергієнко (медичний факультет), а чемпіонкою стала Сільвія Рибар (коледж).

Серед чоловіків «бронзу» здобув Роман Завадяк (економічний факультет), «срібло» виборов Віталій Сідун (коледж), «золото» ж дісталося  Роману Славіку, який уже не вперше має титул переможця.

«Сьогодні очікувалася інтрига. Розраховував, що будуть головні суперники – представники  медичного і юридичного факультетів, але, на превеликий жаль, цього року вони не брали участі в турнірі. Утім і сьогоднішні суперники були гідними. Першу сходинку займаю вже вдруге поспіль, хоч завжди був у призерах – друге-третє місце мінімум. Видно, дається взнаки те, що в шкільні часи, а це близько 15 років тому, професійно займався водним поло», – поділився враженнями неодноразовий чемпіон спартакіадних змагань Роман Славік.

 

Після сумування результатів чоловічих і жіночих виступів загальнокомандні досягнення виглядають так:

 

1. Коледж;

2. Кафедра фізичного виховання;

3. Економічний факультет;

4. Географічний факультет;

5. Факультет туризму та МК;

6. Історичний факультет;

7. Медфак;

8. Факультет інформаційних технологій.

 

На церемонії нагородження Іван Маріонда (головний суддя спартакіади) та Василь Шароді (заступник головного судді, член оргкомітету спартакіади) відзначили призерів грамотами та медалями, а чемпіонів – і кубком.

На завершення Іван Маріонда зізнався, що вважає плавання одним із найкрасивіших видів спорту і порадів з ентузіазму учасників: «Хоч цьогоріч і менше команд виявило бажання взяти участь у змаганнях, проте «золоті рибки», що показали високі результати, знайшлися. Дуже приємно, що в цей час маємо активних людей, які долучаються до спортивних заходів і тішать нас на своїми перемогами».

Василь Шароді зауважив: «Плавці завзято боролися – вода в басейні аж кипіла: виграти хотів кожен! Варто підкреслити, що фактично вперше за 9 років переможця визначали за технологією  фотофінішу».

Також заступник головного судді змагань висловив сподівання, що наступного року, під час 10-ї, ювілейної – спартакіади кількість учасників суттєво зросте.

У наступному виді спорту позмагаються університетські баскетболісти – турнір розпочнеться вже 5 квітня.

Медіацентр УжНУ

 

 

28 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів