ОБЖ на Закарпатті: діткам пояснили правила безпечної поведінки

ОБЖ на Закарпатті: діткам пояснили правила безпечної поведінки
Не випадково одним із найважливіших напрямків у спектрі діяльності оперативно-рятувальної служби Закарпаття є масово-профілактична робота серед населення із розповсюдження знань з безпеки життєдіяльності.

 

Особливий акцент робиться на профілактичних заходах серед підростаючого покоління. Рятувальники переконані, що проведення роз’яснювальної роботи серед дітей у майбутньому знизить кількість травмувань та загибелі неповнолітніх під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пожеж та дасть можливість виховати у них культуру безпечної поведінки.

Так, 28 березня, в рамках відпрацювання села Березники Свалявського району, рятувальники райвідділу ДСНС навідалися у місцевий дошкільний навчальний заклад.

Близько 70 дошкільнят мали можливість ознайомитися з правилами щодо безпечного поводження під час перебування в побуті та на вулиці. Рятувальники також розповіли дітям про основні причини виникнення пожеж, можливі наслідки пустощів з сірниками, запальничками та іншими небезпечними предметами й речовинами.

Вихованці дитсадка мали можливість на практиці побачити, як правильно користуватися вогнегасником. Спілкуючись з дітлахами, рятувальники були приємно вражені їхніми знаннями про те, як треба поводитися під час пожеж та інших надзвичайних ситуаціях, приміром, правилам відпочинку на водоймах, під час прогулянок в лісі, виявленні підозрілих предметів тощо.

Також всі без винятку знали, що викликати пожежно-рятувальну службу треба за телефонним номером «101». А для закріплення почутого й побаченого, рятувальники провели для малечі невеличкий конкурс-вікторину та на згадку про себе подарували дітям «Пам’ятки безпеки», повідомили в У ДСНС України у Закарпатській області.

 

 

28 березня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів