Закарпатський боєць АТО: «Виявляється, вдома може бути ще складніше, ніж на Сході»

Закарпатський боєць АТО: «Виявляється, вдома може бути ще складніше, ніж на Сході»
Сьогодні, 31 березня, в Ужгороді відбулася презентація створеної нещодавно громадської спілки «Ліга ветеранів АТО та бойових дій «Карпатська земля», яка об’єднала бійців та ветеранів АТО з усього Закарпаття. Наразі їх кількість наближається до двох тисяч чоловік.

 

Очолив Спілку учасник антитерористичної операції Іван Удут.

«Ми хочемо показати владі, що повернувшись зі Сходу, ми не розбіглися, а згуртувалися. Адже виявилося, що вдома може бути ще важче, ніж в АТО», - зазначив Іван Удут під час презентації Спілки.

За словами голови, засновниками Спілки стали 6 громадських організацій із різних районів області. Серед основних цілей, які ставлять перед собою, є визнання статусу сімей загиблих військових.

«Ми вже почали працювати з однією такою сім’єю і я дуже сподіваюся, що нам вдасться досягти мети»,- пояснив Іван Удут. –  Ще одна мета – запровадження додаткових пільг. Наприклад, оформлення земельних ділянок в Ужгороді є безкоштовним. Натомість в інших містах бійцям доводиться за це платити. Хотілося б об’єднати всі найкращі пільги з різних регіонів і запровадити їх у Закарпатській області. Так бійці будуть почувати себе більш соціально захищеними. І це також стане елементом психологічної реабілітації».

Іван Удут запевнив також, що члени Спілки готові долучитися до створення на Закарпатті єдиного реабілітаційного центру і брати активну участь у його будівництві. В тому числі шукати джерела фінансування та працювати в рамках різних міжнародних грантів.

Окрім того, учасники Спілки заявили про готовність працювати з правоохоронними органами. Зокрема для боротьби із численними випадками появи на вулицях міста нетверезих мобілізованих бійців.

uzhgorod.net.ua

 

31 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів