На Міжгірщині збирають батарейки

На Міжгірщині збирають батарейки
Три роки поспіль у НПП «Синевир» триває екологічна акція зі збору відпрацьованих батарейок. Ініціативу по встановленню урн для відпрацьованих малих джерел струму вже підтримало ряд місцевих громад та навчальних закладів регіону.

 

Зокрема, недавно Синевирська ЗОШ І-ІІІ ст. теж приєдналася до цієї акції, і за словами директора Михайла Дем?яна, вже є певні результати: зусиллями педагогічного і учнівського колективу зібрано чимало відпрацьованих батарейок. В кінці навчального року їх буде передано до НПП «Синевир», які в свою чергу відправлять їх на переробку до державного підприємства «Аргентум» (м. Львів).

Нагадаємо, що лише одна пальчикова батарейка, потрапивши в річку чи іншу водойму може спричинити забрудення 400 літрів води. Не важко уявити, яку загрозу можуть спричинити мільярд таких малих джерел струму. Та навіть одна, бездумно викинута у навколишнє середовище батарейка, розпадається і несе загрозу для докілля і здоров?я людини. Уникнути цього екологічного лиха можна тільки спільними зусиллями. Приєднуйтесь до акції! 

 

01 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів