Блондинка з модельною зовнішністю із Мукачева зібралася з рушником на найвищу гору світу, де ще ніхто з українок не бував

Блондинка з модельною зовнішністю із Мукачева зібралася з рушником на найвищу гору світу, де ще ніхто з українок не бував
Іра, яка родом із закарпатського Мукачева, задумала піднятися на найвищу гору планети – Еверест Українки досі там не бували, хоча вершину «взяли» вже понад 410 жінок з різних країн.

 

«Уявіть, сидять на шляху до вершини альпіністи. Бородаті, голодні. Ледве дійшли. І тут вискакує блонда з рожевим льодорубом. І поки вона з посмішкою фотографується, мужики думають: «Мабуть, не так це і складно». І вся їхня самооцінка котиться під три чорти », - сміється Ірина Галай.

 Vesti-ukr. повідомляє, що ця 28-річна білявка – аспірантка Національного авіаційного університету. І може стати першою українкою, яка підкорила Еверест, якщо її не випередить 35-річна Тетяна Яловчак, яка теж днями вирушає в Гімалаї. Обидві дівчини зараз живуть і працюють в Києві: Іра - директор з розвитку однієї з українських компаній з продажу нафтопродуктів, Таня працює в індустрії туризму. Але блондинка Іра родом з Мукачева, а брюнетка Таня виросла в шахтарському місті Селидове в Донецькій області.

«Це ж добре, що нас буде там двоє! Може бути, навіть разом зійдемо на вершину! Там вже були альпіністки з Європи, Америки, Японії ... Пора, пора там побувати і українці, - з запалом говорить Тетяна - Український прапор на Евересті вже піднімався, я ж хочу підняти там над головою рушник - символ жіночності, краси і сили» .

Ірина налаштована більш філософськи:

«Звичайно, хотілося б стати першою, але бігати там я не буду. «Змагання» в таких умовах може закінчитися трагічно »(при сходженні на Еверест загинуло понад 250 осіб).

Гідом Ірини буде досвідчений альпініст Віктор Бобок (народився в Дніпродзержинську, але зараз живе в Москві). Його вважають першим українцем, який побував на всіх головних вершинах всіх семи континентів. А Тетяна підкорюватиме гору в складі міжнародної жіночої експедиції.

Ціна питання - $ 65 тисяч

«Я захопилася альпінізмом три роки тому. Посперечалася зі співробітником, програла, і мене відправили на Казбек (Кавказ). Зайшла успішно найперша. І після цього я живу від гори до гори. Працюю тільки для того, щоб була можливість подорожувати », - сміється Ірина.

У Тетяни інша лав-сторі з висотою.

«У дитинстві мені подобався фільм« Кавказька полонянка »- епізод, де героїня лежить в спальному мішку. Було цікаво випробувати ці відчуття, і почалися походи в Крим, на Кавказ, - ділиться дівчина.

За словами Віктора Бобока, Ірині експедиція обійдеться в $ 65 тис.

«Одного одягу треба купити на $ 5-10 тис., - Зізнається альпініст. - Дозвіл на сходження коштує $ 10 тис. А ще роз'їзди, харчування, оплата високогірних носіїв шерпів ... ».

 

02 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів