Добре замаскувалися – те, що ви не бачите штрих-код Росії, не означає, що не фінансуєте агресора

Добре замаскувалися – те, що ви не бачите штрих-код Росії, не означає, що не фінансуєте агресора
В українських супермаркетах та магазинах із полиць зникли товари, штрих-код яких розпочинається на ворожі 046, проте це зовсім не означає, що зникли і самі російські товари.

 

Про це повідомляє ТСН.

Експерти стверджують, що 90% російських товарів пішли з українського ринку, однак на практиці вони нікуди не зникли, а просто "заховалися" в українську упаковку із українським штрих-кодом. На полицях ми бачимо й надалі, приміром, каву "Жокей", однак біля неї вже не стоїть примітка, що цей товар з Росії, а на упаковці ви знайдете Дніпропетровського виробника та фасувальника.

За словами експерта Олексія Дорошенка, російські виробники масово перекинули обладнання для фасування товарів в Україну, тому за нормами законодавства вони вже нічого не порушують.

"Ви можете привезти тонну прального порошку та розфасувати його в Україні, але ви не можете привезти пачку, тому що пачка підпадає під санкції, а тонна – ні", - пояснив експерт.

Як відомо, в Україні діє санкційна норма, за якою супермаркети та торгівельні підприємства зобов'язані позначати російські товари спеціальною позначкою, яка означає, що товар виготовлено в Росії, однак на практиці такі санкції виявились дуже малоефективними через відсутність інформаційного роз'яснення та прогалини в українському законодавстві.

 

03 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів