Що виявила перевірка газовиків?

Що виявила перевірка газовиків?
Спеціалісти управління Держпраці у Закарпатській області провели перевірку ПАТ «Закарпатгаз». Цього разу галузеві інспектори перевіряли усі служби і структурні підрозділи цього публічного акціонерного товариства.

 

Загалом обстежено понад 20 об’єктів, внаслідок чого виявлено 203 порушення. За двадцятьма фактами накладено штрафи на загальну суму понад шість з половиною тисяч гривень.

Як зауважують в управлінні Держпраці в області, результати перевірки засвідчили, що працівникам ПАТ «Закарпатгаз» є ще над чим попрацювати. Водночас  намітилися і певні позитивні зрушення, зокрема  поліпшилося матеріально-технічне забезпечення підрозділів, проведена заміна та реконструкція станцій ЕХЗ, ГРП та ШГРП, автоматизовано аварійно-диспетчерську службу.

 

Стосовно виявлених порушень, то вони здебільшого мають системний характер. Тобто є типовими для  кожного з перевірених підрозділів ПАТ «Закарпатгаз». Серед них, для прикладу,  порушення порядку видачі нарядів-допусків на виконання газонебезпечних робіт; недотримання планів комплексного приладного обстеження газопроводів і графіків планового технічного обслуговування житлових будинків; несвоєчасне відключення самовільно встановлених газових приладів; незабезпечення в повному обсязі працівників спецодягом, спецвзуттям та засобами індивідуального захисту. Також існує потреба в проведенні ідентифікації і декларуванні об’єктів підвищеної небезпеки, а зовнішні газопроводи та обладнання систем газопостачання слід негайно пофарбувати. Невирішеним на сьогодні залишається і так зване «кадрове питання». Насамперед, гостро відчувається нестача кваліфікованих кадрів середньої виробничої ланки, повідомляє управління Держпраці у Закарпатській області

 

04 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів