Мінагрополітики б`є на сполох: на Закарпатті екологічна загроза!

Мінагрополітики б`є на сполох: на Закарпатті екологічна загроза!
Міністерство аграрної політики і продовольства звернулося до Мінприроди та ДСНС України для подолання надзвичайної ситуації, що склалася на території "Солотвинського солерудника". Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

 

Мінагрополітики звернулося до Міністерства екології та природних ресурсів України і Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) для проведення невідкладних заходів щодо ліквідації небезпечних техногенно-геологічних процесів навколо ДП "Солотвинський солерудник" (смт Солотвино Тячівського району Закарпатської області).

"Офіційне звернення обумовлено тим, що зазначена надзвичайна ситуація вийшла за межі компетенції Мінагрополітики" – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що з лютого 2007 року ДП "Солотвинський солерудник", який знаходиться в підпорядкуванні Мінагрополітики, не провадить виробничу діяльність із видобутку кам'яної солі. На його території відзначається погіршення стану навколишнього середовища.

Так, виникла ситуація, класифікована як надзвичайна державного рівня і перебуває на обліку неліквідованою.

Оскільки реалізація заходів щодо подолання надзвичайної ситуації державного рівня не відноситься до компетенції Мінагрополітики, відомство звернулося до Мінприроди та ДСНС для віднесення зазначеного державного підприємства до сфери їх управління.

Крім того, найближчим часом Мінагрополітики ініціює спільну нараду щодо негайного консолідованого рішення зазначеної проблеми.

 

05 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів