У НПП "Синевир" створюють умови для спокійного токування

У НПП "Синевир" створюють умови для спокійного токування
Забезпечення спокійного проходження токування глухарів – важливе завдання природоохоронців НПП «Синевир». З цією метою тривають заходи, спрямовані на вивчення і облік токовищ. Ці птахи занесені до Червоної книги України, отже потребують посиленої охорони.

 

Токування глухарів проходить у квітні – першій половині травня. Орієнтовними місцями, де можуть перебувати глухарі, є торішні токовища, на які в першу чергу звертається увага. Заселяють глухарі приполонинські смерекові ліси, галявини, багаті на ягідники, поблизу боліт. У цих місцях вдосвіта збирається орієнтовно до 15 особин самців глухаря, починаючи свою «пісню». При появі самки, самці злітаються на бій. Після того, як переможець виганяє суперника, продовжується токування, на якому й відбувається парування.

У цей період поблизу місць скупчень глухарів заборонено проводити будь-яку господарську діяльність. Службою державної охорони проводяться заходи щодо охорони цих місць, створення належних умов для спокійного токування.

Простежуючи динаміку чисельності глухаря у НПП «Синевир» за останні 10 років, можна стверджувати, що стан популяції цього виду стабільний.

 

05 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів