Такого ще не було! У місті над Ужем готують музичний сюрприз

Такого ще не було! У місті над Ужем готують музичний сюрприз
У травні в Ужгороді відбудеться благодійний бал "Європейська весна", якому передуватимуть відкриті хореографічні майстер-класи.

 

Культурний проект відбудеться 20 травня – назустріч Міжнародному дню Європи. В рамках цього проекту також звучатимуть надбання світової класики й теж збиратимуться кошти для доброчинної справи.

Благодійний бал "Європейська весна" ініціювало управління культури облдержадміністрації за підтримки керівництва Закарпатської ОДА. Як пояснюють координатори, назва балу має декілька тлумачень.

"По-перше, європейська весна – дуже гарна! Найромантичніша пора року є чи не найрозкішнішою саме на старому континенті, який, до всього, в багатьох асоціюється із вишуканою архітектурою, класичною музикою, балами, галантними кавалерами й дамами в ошатних сукнях, подібних на квіти. По-друге – весна є символом відродження та розквіту, і саме цього ми прагнемо, говорячи про майбутнє нашої держави. Ми прагнемо європейської весни, оновлення й об'єднання нашого суспільства довкола загальноєвропейських цінностей, серед яких, зокрема, повага до традицій, культурний розвиток, а також – добродійство для тих, хто цього найбільше потребує", - інформують в управлінні культури Закарпатської ОДА.

Благодійні внески від учасників балу та кошти, виручені з допомогою арт-аукціону, передадуть на потреби Вільшанського дитячого будинку-інтернату.

Натомість, учасникам гарантують майже тригодинне захопливе дійство, насичене музичними, вокальними і хореографічними композиціями від провідних артистів Закарпаття та ще чимало сюрпризів. Деталі – згодом.

Також, у рамках свята заплановане традиційне виконання вальсу дебютантами. Для цього оргкомітет оголошує набір молоді віком від 18 до 21 року, котра бажає навчитись основам вальсування та виконати почесну місію – своїм виступом відкрити бал! До слова, відвідати спеціальні майстер-класи та покращити свої танцювальні навички зможе кожен, хто планує завітати на "Європейську весну".

Перший, так би мовити, пробний майстер-клас, відбудеться уже 12 квітня! Взяти участь у ньому можуть усі охочі, незалежно від віку та наявності хореографічної підготовки. Заняття відбудеться на базі Ужгородського коледжу культури і мистецтв під орудою професійних танцівників-педагогів. Початок о 18.30.

 

06 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів