Бережіть свій організм! Як легко почати правильно харчуватися

Бережіть свій організм! Як легко почати правильно харчуватися
Останнім часом правильне хaрчування це не лише рекомендації лікарів для реабілітації пацієнтів, це стиль життя і найкраща дiєта яку можна було вигадати. Якщо вам досі страшно відмовитися від свого звичного хaрчування – ми наведемо кілька переваг та порад, які допоможуть змінити стиль хaрчування назавжди.

 

Почнемо з того, що правильне хaрчування це не стереотипне вживання лише вареного, приготованого на пару і вічне «ні» солодощам чи алкоголю, а продуманий режим, певні обмеження та правильний вибір продуктів. Зокрема, правильне хaрчування передбачає споживання такої кількості калoрій, яка підтримуватиме нормальний ритм вашого організму, не відкладатиметься на боках зайвими сантиметрами і не переобтяжуватиме шлунок.

Також правильне хaрчування (або скорочено – ПП) це своєрідний режим: доведеться навчитися снідати та вечеряти в один і той самий час, обід намагатися підкоригувати до свого графіку і не забувати про перекуси. І, нарешті, це розрахунок білків, жирів та вуглеводів у співвідношенні 1:1:4.

Насправді, харчуватися правильно надзвичайно легко. Сніданок у такому режимі є найважливішим. Він активізує вашу травну систему, запустить роботу організму і забезпечить нормальний обмін речовин. Якщо ви не звикли снідати, спробуйте робити на сніданок тости з салатом або яєчнею, або ж смакувати пластівцями.

Щодо смажених продуктів, запам’ятайте, що смажити можна на невеликій кількості олії або ж взагалі без. Для цього незле буде придбати спеціальну сковорідку або ж тостер чи духовку – так ви зменшите шкідливий вплив на організм і відчуєте справжній смак продуктів.

Якщо поснідати повноцінно не вдалося, влаштуйте щільніший перекус: йогурт, бутерброд із цільнозернового хлібу, яблука тощо.

Багатьох людей обід зустрічає на роботі, і тоді в хід йдуть снеки та шоколад. Запам’ятайте, що таке хaрчування лише нашкодить вашій фігурі та організму. Краще підготуватися заздалегідь вдома. Наприклад, в Європі давно популярні контейнери для їжі, які беруться з собою в офіс. В ідеальному варіанті, обід має складатися з білкових продуктів та овочів або каш.

Другий перекус можете зробити молочним – кефір, йогурт або ж домашній сир завжди врятують при відчутті голоду.

Вечеряти після 18:00 не те що можна, а й потрібно. Зокрема, обирайте печену рибу або домашній сир із медом та злаками. Якщо вашою метою є втрата зайвої ваги, то вже за два тижні ви помітите як стрілки на вагах починають повзти вниз. Якщо ж хочете змінити свій стиль хaрчування, то й ви побачите, яку користь для вашого організму несе здорова та правильна їжа: очиститься шлунково-кишковий тракт, покращиться стан шкіри та організму.

 

 

06 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів