Якими будуть Дні України у сусідньому із Закарпаттям Кошице

Якими будуть Дні України у сусідньому із Закарпаттям Кошице
Про це у четвер, 7 квітня, повідомив Едуард Бураш, представник Кошицького міського голови з питань співпраці міста Кошице з Ужгородом та Україною.

 

«Дні України почнуться у вівторок, 19 квітня, о 16.30 в Касарнях вернісажем фотодокументальної виставки «Війна за МИР», яка відображає актуальну ситуацію в Україні», - розповів Едуард Бураш.

За словами пана Бураша, програма Днів України включає в себе також культурну програму та виступи українських колективів сучасного танцю, ансамблів, що презентуватимуть народні традиції України, українську моду та дизайн, виставки, дискусії, концерти, майстер-класи, культурно-суспільні заходи та інвестиційний «Словацько-український форум / SUF 2016».

Так, «Словацько-український форум / SUF 2016» зачепить теми промислових парків, енергетики, майбутнього словацько-українських відносин, можливостей для бізнесу. Також учасники форуму обговорюватимуть договір про вільну торгівлю між ЄС та Україною.  За словами організаторів, головною метою форуму є створення платформи на підтримку економічних відносин між Словацькою Республікою та Україною.

В наступні дні відвідувачі та гості Кошице зможуть відвідати культурні заходи та концерти молодіжних колективів з Києва, Запоріжжя, Кривого Рогу, Івано-Франківська, Ужгорода та Львова. Свої програми презентуватимуть і колективи зі Словаччини.

Як запевняють організатори, проведення Днів України допоможе налагодити нові контакти у сфері культури, які розвиватимуться і по завершенню акції.

uzhgorod.net.ua

 

07 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів